Courses

Samlingsbild 1010x400

Courses at Bukowskis

Please note! All our courses are currently in Swedish, for more information, please contact courses@bukowskis.com

6 september - Inblick – Stilhistoria
De stora kungahusen ute i Europa var dåtidens största trendsättare. Sveriges kungahus inspirerades och tog efter. I denna kurs går vi igenom epokernas alla stilar, från 1600-1900. Vi bekantar oss också med de stora mästarna för tiden.
Läs mer och boka här >

27 september - Inblick – Fashion
Lär dig vilka ikonerna är bland plagg och accessoarer och varför. Vi gör även en djupdykning i den fascinerande historien kring modehusen Chanel och Hermès och ger de bästa tipsen på hur man undviker kopior och förfalskningar.
Läs mer och boka här >

23 oktober - Inblick – Samtida konst och fotografi
Hur har konsten utvecklats sedan 1960-talet? Konstbegreppet har utvidgats med installationer, video, fotografi och performances. Vår specialist Karin Aringer gläntar på dörren till samtidens alla konstformer. Vi hinner även med en rundvandring i visningen av Contemporary med nedslag på särskilt intressanta konstverk.
Läs mer och boka här >

17 november - Inblick – Svenska modernister
I början av 1900-talet vände många konstnärer ryggen åt det traditionella måleriet och banade vägen för den moderna konsten. Svenska konstnärer reste ner till Frankrike och Tyskland och inspirerades av de nya, konstnärliga vindarna. Vi går igenom de olika ismerna som uppkom under tidsperioden. Vi gör också en rundvandring bland målningar och föremål som ska vara med i höstens stora moderna auktion; Modern Art + Design.
Läs mer och boka här >

27 november - Inblick – Klassisk och asiatisk konst och konsthantverk
Denna kurs ger oss inblick i två spännande aspekter av klassisk konst; från ateljé till friluftsmåleri - svenskt måleri från 1850 till sekelskiftet och konst och konsthantverk från Ostindiska kompaniet och handeln med Kina. Kursen förklarar även konstbegrepp och hur man bedömer konditionen på ett föremål eller målning. Vi avslutar kvällen med en rundvandring bland auktionsföremålen inför höstens stora avslutande auktion.
Läs mer och boka här >