Ei yhteyttä palvelimeen

TIDNINGEN PUSS, 14 st, 1960- och 70-tal, katalog från utställning Lars Hillesberg, sign 2002, samt affisch, 2 st.

TIDNINGEN PUSS, 14 st, 1960- och 70-tal, katalog från utställning Lars Hillesberg, sign 2002, samt affisch, 2 st.

Bland annat nr 1, 4, 7 år 1968, samt nr 11, 12 år 1969. Planscher: Valaffisch 79, "Blandningspartiet Centrala Folkmoderaterna". Bladstorlek 42x30, samt Utslag, Veckoblad för konst och politik, bladstorlek 64x89.

Politisk konst är en benämning för den typ av konst som ifrågasätter sin samtids politiska förhållanden. Begreppet är inte tidsbestämt men etableras som en konstform vid slutet av 1960-talet. Sextiotalets konstnärliga experimentlusta och avantgardism övergick under 1970-talet till det mer politiskt radikala. En reaktion på världens orättvisor i allmänhet och kring medborgarrättsrörelsen och Vietnamkriget i synnerhet. Konsten förde fram budskap om mänsklig rättvisa och frihet. Affischerna berättar ofta om politiska demonstrationer och kvinnokampen. Kända konstnärer för tiden var Kjartan Slettemark, Channa Bankier, Karin Frostenson och Carl Johan De Geer. Affischerna ansågs vara en demokratisk budbärare som nådde ut till en stor publik. "Att göra tillsammans" och "att göra själv" var nyckelord i tiden. Idag är konstnärer "aktivister" och använder sina verktyg för att protestera mot globalisering, förorening av vår miljö och förespråkar politiska och sociala reformer på en lokal eller en global skala.

Slitage, veck, skador. Ej genomgångna. Säljes i befintligt skick.

Huutokauppa päättyi
Onko sinulla vastaava esine jonka haluat arvioituttaa? Pohjoismaiden korkeimmat loppuhinnat meidän kauttamme myytäessä. Ota meihin yhteyttä.
Lähtöhinta
2 000 SEK
Huutokauppa on päättynyt.
Tietoa ostamisesta
Muiden katsomia kohteita