Kan inte nå servern

Bukowskis i samarbete med Natalia Goldin Lundh

EXHIBITION SALE:

The Roses of Heliogabalus

CURATOR: NATALIA GOLDIN LUNDH

21–30 september 2017, Berzelii Park 1, Stockholm

Passion, missanpassning och malaise i över hundra noga utvalda verk av över trettio internationella konstnärer, från konstmarknadens darlings, som till exempel Eddie Martinez, Katherine Bernhardt, Bill Saylor och Anna Camner, till svårfunna och kontroversiella verk av subkulturella ikoner som Charles Gatewood, Neckface, Justin Bartlett och Wes Lang. Vi är stolta att presentera utställningen som är baserad på en enastående privat samling med en sofistikerad blick och ett exceptionellt genomförande. Samtliga verk är till försäljning.

I det romerska historieverket Historia Augusta finns berättelser om den galne tonårskejsaren Heliogabalus (203 – 222 e. Kr). Under sina korta år vid makten utmanade Heliogabalus frenetiskt och obstinat alla tänkbara normer i det samtida Rom. Han “... körde runt Europa med en guldmålad jättefallos som vägde tio ton och drogs av trehundra drogade oxar, och han valde ämbetsmän efter storleken på deras lem” *. Allra mest känd är Heliogabalus för att under ett stort gästabud ha kvävt sina gäster till döds i ett oändligt hav av rosenblad som släpptes ned under kvällen.

Moral och etik åsido, ur ett konstnärligt perspektiv betraktat uppvisade Heliogabalus storslagna gester en distinkt kreativ förmåga och grandeur. Hans kompromisslösa och katarsiska revolt mot idén om människans förmodade rationalitet är ett tillstånd han delar med många konstnärer genom konsthistorien. Vantrivseln i civilisationen, insikten om ett olösligt dilemma mellan social ordning och människans uråldriga natur genererar ett starkt inre tryck, en känsla av kväljande illamående. Vilket till slut måste ut i en vildsint frigörelseprocess, som i den moderna världen bara har en enda socialt accepterade arena – konsten.

Utställningen ”The Roses of Heliogabalus” innehåller verk av många uppmärksammade samtida konstnärer från USA och Europa, som på olika sätt ger utlopp åt denna civilisations-malaise. Intensivt, omvälvande, explosivt och oftast politiskt inkorrekt. Välkomna till en plats där konsten blir en ventil!

Merparten av konstverken i utställningen kommer från en svensk privatsamling som byggts med stor koncentration under åren 2004-2012. Ytterligare kompletterande verk av intressanta svenska konstnärer har adderats i enlighet med utställningens koncept.

Samtliga verk i utställningen är till försäljning.
Vid intresse av förvärv kontakta Maria Granström maria.granstrom@bukowskis.com
och/eller Natalia Goldin Lundh på hq@the-roses-of-heliogabalus.com

*Citat ur Gabriella Håkansson, “Kejsaren och jag”

Bill Saylor, USA
Small Doses, 2004
Oil and mixed media on canvas
244 x 183 cm

About the artist >

Jules de Balincourt, USA
Seeing the Scene and Then Forgetting, 2006
Oil on board
35 x 28 cm

About the artist >

Justin Bartlett, USA
Untitled, 2007
Ink on paper
43 x 35,5 cm, image
Framed with museum glass

About the artist >

Anna Camner, Sweden
Endless Hawls of Rage 2008
Oil on plexi glass
41 x 71 cm

About the artist >

Artworks by:
Katherine Bernhardt
Eddie Martinez
Wes Lang
Bill Saylor
Jules de Balincourt
Francine Spiegel
Brian Degraw
Taylor McKimens
Nan Goldin
Chris Lindig
Justin Bartlett
Brendan Cass
Stefan Danielsson
Trevor Brown
Liz MarkusBrian Montuori

Neckface
Sante D’Orazio
Suzanna Sinclair
Brion Gysin
Mat Brinkman
Juliana Beasley
Charles Gatewood
Joe Grillo/Dearraindrop
Justin Samson
Lars Nilsson
Anna Camner
Ann-Sofi Sidén
Anders Stimmer
JH Engström
Dwayne Moser
Hanna Hedman

För mer information och pressbilder vänligen kontakta:

Maria Granström
Malmö
Maria Granström
Filialchef Malmö
+46 (0)739 40 08 09