Kan inte nå servern

Equus – klassisk skönhet och vild ostyrighet

Fotoutställning på Bukowskis: Eva Törnqvist

Visning: 20–23 februari på Bukowskis, Berzelii Park 1. Öppet 11–17. Samtliga verk säljs till fasta priser.

Eva Törnqvist fick sin första kamera när hon fyllde åtta år och har sedan dess fotograferat. Att beskåda och skapa bilder har alltid varit viktigt för henne, oavsett om det är inom konsten att rita, måla eller fota. Djurs vilda och inneboende kraft, likväl som naturen överlag ligger varmt om hjärtat då det är där hon finner sina objekt att fotografera. Eva Törnqvist är idag bosatt i Schweiz och hon har ställt ut sina fotografier både i Genève och i Stockholm.

– I en samling svartvita porträtt har jag försökt fånga skönheten och karaktären hos Frieserhingsten Tsjalle. Frieserhästen är en ras från norra Nederländerna som idag används som kör- och ridhäst. Det är en ganska stor häst som alltid är svart. De här hästarna har mycket man och tjock svans och speciellt på hingstarna låter man manen växa sig väldigt lång. När jag träffade Tsjalle i Holland 2016 och 2017 fängslades jag av hans uttrycksfulla och vackert mejslade huvud, hans enorma hårsvall och hans livfulla rörelser.

– Jag vill i mina bilder visa på spänningen mellan huvudets klassiska skönhet och manens vilda ostyrighet, på kombinationen av sensuell mjukhet i rörelserna och tuffhet i attityden. Jag har också velat skildra den grafiska renheten i hästens huvud mot den ljusa himlen.


För frågor om fotografierna kontakta:

Lena Rydén
Stockholm
Lena Rydén
Chef konst, specialist modern och klassisk konst
+46 (0)707 78 35 71
Amanda Wahrgren
Stockholm
Amanda Wahrgren
Specialist modern konst, grafik
+46 (0)702 53 14 89