Kan inte nå servern

Exceptionell design och eftersökt keramik!

Soffa (Nr 217) och coffee table (Nr 218) från serien ”Typenko” av Axel Einar Hjorth. Vas ”Surrea” av Wilhelm Kåge (Nr 41).

Upptäck Modern Art + Designs designkatalog!

Till katalogen >
Avdelningen för Möbler & Design innehåller ett stort antal höjdpunkter, framför allt från de nordiska länderna, med flera mycket intressanta möbler av för att nämna några få Axel Einar Hjorth, Josef Frank, Poul Kjaerholm och Hans J Wegner. Toppnummer är en unik soffa och ett soffbord från serien ”Typenko” av Axel Einar Hjorth, ett par ”PK25” av Poul Kjærholm och en kontorsstol, ”Swivel Chair” av Hans J. Wegner. I vårens auktion kan vi även presentera toppnummer från de eftersökta franska formgivarna Charlotte Perriand, Jean Prouvé och Serge Mouille. Samtliga tre franska formgivare ses som de mest skickliga möbelskaparna på 1950-talet och de har alla blivit synonym med den franska modernistiska rörelsen tillsammans med Pierre Jeanneret, Le Corbusier, Jean Royère, Jacques Adnet med flera. Charlotte Perriand och Jean Prouvé samarbetade på flera projekt under årens lopp och duon står för några av vår tids mest eftersökta möbler, exempelvis dagbädden ”Scal No. 450 Antony” som är inkluderad i vårens stora auktion.

Utöver en fantastisk kategori med möbler kan vi presentera en omfångsrik keramikavdelning både i antal och dignitet. Danska grafikern och formgivaren Axel Salto står bakom ett antal vaser med ett lekfullt likväl elegant uttryck. Salto var en av sin tids mest experimenterande och allsidiga kulturpersonligheter och bidrog till att införa modernistisk konst i Danmark. Bukowskis kan även visa ett större antal magnifika vaser av Berndt Friberg, en praktfull pomerans av Hans Hedberg och sist men inte minst ett större antal ovanligt fina keramiska alster av Pablo Picasso utförda i Madoura, Vallauris i Frankrike vid 1900-talets mitt. Picassos keramik är åter högaktuell då det under sommaren pågår en utställning på det danska museet Louisiana.


Visning: 17–21 maj. Öppet: mån–fre kl 11–18, lör–sön kl 11–17. Auktion: 22 maj, start kl 12.
Adress: Bukowskis, Berzelii Park 1 i Stockholm. Läs mer om auktionen >


Keramiska kannor och vaser av Pablo Picasso.

Kontakt:

Eva Seeman
Stockholm
Eva Seeman
Chefsspecialist, modernt och samtida konsthantverk och design
+46 (0)708 92 19 69
Camilla Behrer
Stockholm
Camilla Behrer
Chef Design, specialist modernt och samtida konsthantverk och design
+46 (0)708 92 19 77
Jonatan  Jahn
Stockholm
Jonatan Jahn
Ansvarig specialist samtida och modern design
+46 (0)703 92 88 60