Kan inte nå servern

Höstens inledande slagauktioner har gått under klubban

Carl Fredrik Hill "Det blommande fruktträdet" klubbad för 2 200 000 kr.

Miljonnoteringar, succéförsäljning och världsrekord

Bukowskis är stolta över att ha inlett höstens slagsäsong med en fantastisk start. Vi kan presentera miljonnoteringar, världsrekord och succéförsäljningar på de slagauktioner som hittills gått under klubban. Den exklusiva privata samlingen Rolf Schmitz Collection inledde säsongen med stor framgång och sensationellt få återrop. Även Nordens ledande klockauktion, Important Timepieces, nådde fantastiska slutpriser där ett av de mest eftersökta samlarobjekten klubbades till ett världsrekordpris. På Contemporary Art & Design var internationella skulpturer högt eftertraktade och efter intensiva budgivningar såldes flera föremål och konstverk långt över utropspris.
Med dessa tre exceptionella slagauktioner som start, välkomnar vi nu höstens och vinterns nästkommande auktioner; Modern Masters Helsinki, Modern Art + Design, Selected Classics Helsinki och Important Winter Sale.

Modern Art + Design – återigen en succé för Bukowskis

Den lysande stjärnan på Bukowskis Modern Art + Design auktion var Sigrid Hjertén, en av vår tids mest eftersökta modernister. Målningen ”Iván i fåtöljen” såldes efter en lång och intensiv budstrid för ett slutpris på 10,8 milj SEK, ett nytt rekord för konstnären.

Läs mer om auktionen här >

Rolf Schmitz Collection – fem miljonnoteringar

Bukowskis är stolta över att ha inlett höstens auktionssäsong med en succéförsäljning av Rolf Schmitz Collection, en av Sveriges förnämsta privata samlingar, vars magnifika samling av konst såldes med stor framgång och sensationellt få återrop.

Läs mer om auktionen här >

Intensiv budgivning och hög efterfråga på internationell konst

Bukowskis Contemporary Art & Design innehöll flertalet magnifika skulpturer av internationella ikoner så som Niki de Saint Phalle och Yves Klein men även svenska representanter så som Maria Miesenberger. ”Les Amoureux” av Niki de Saint Phalle blev kvällens första miljonnotering och sedermera auktionens dyrast sålda verk med ett fantastiskt slutpris på 1 390 794 SEK.

Läs mer om auktionen här >

Important Timepieces – fortsatt ledande klockauktion i Norden

Dagens auktion bestod av 110 exklusiva objekt som sammanlagt såldes för ett slutpris på drygt åtta miljoner SEK. Ett enastående resultat som fortsatt befäster Bukowskis auktion Important Timepieces som Nordens främsta kvalitetsauktion för klockor. Resultatet visar att Bukowskis når en internationell publik som lockar köpare och säljare på den absolut högsta nivån.

Läs mer om auktionen här >

Modern Masters Helsinki – stark efterfråga för finländsk design

Bukowskis Modern Masters Helsinki avslutades i succé efter intensiv budgivning under höstens första slagauktion i Finland. Kvällens höjdpunkt var designavdelningen som uppnådde en hög försäljningsgrad och fantastiska slutpriser. Urvalet lockade budgivare från hela världen och resultaten visar att det finns en stor efterfrågan för finsk modern design.

Läs mer om auktionen här >

Important Winter Sale levererar sju miljonnoteringar

Bukowskis kan efter årets avslutande slagaauktion stoltsera med hela sju miljonnoteringar och höga slutpriser för både konst och konsthantverk. Helene Schjerfbecks mästerverk ”Vårbroddens madonna”, ett av Important Winter Sales absoluta toppnummer, blev auktionens dyrast sålda verk och uppnådde efter en lång budstrid ett enastående slutpris på 7 962 500 SEK.

Läs mer om auktionen här >


Kontakta våra specialister för inlämning till kommande auktioner

Björn Extergren
Stockholm
Björn Extergren
Chef Intag och försäljning Fine Art. Specialist antika möbler, konsthantverk och asiatisk keramik
+46 (0)706 40 28 61
Andreas Rydén
Stockholm
Andreas Rydén
Chefsspecialist konst, Vice VD
+46 (0)728 58 71 39
Carl Barkman
Stockholm
Carl Barkman
Chefsspecialist Fine Art och antikviteter
+46 (0)708 92 19 71
Lisa Gartz
Stockholm
Lisa Gartz
Ansvarig specialist silver
+46 (0)709 17 99 93
Cecilia Nordström
Stockholm
Cecilia Nordström
Ansvarig specialist asiatisk keramik och konsthantverk, äldre europeisk keramik samt glas
+46 (0)739 40 08 02
Anna Rosenius
Helsingfors
Anna Rosenius
Ansvarig specialist finländsk design
+358 (0)40 1284 977