Kan inte nå servern

Grafik av David Hockney på Contemporary Art & Design

David Hockney, "Christopher Isherwood and Don Bachardy" (detalj), litografi, 1976, signerad med blyerts och numrerad 35/96. Kommer att säljas på Contemporary Art & Design den 12 november.

Grafikavdelning med verk av David Hockney

I höstens auktionen av Contemporary Art & Design kan vi presentera en grafikavdelning med ett flertal verk av David Hockney. Den legendariske konstnären har uppnått kultstatus flera gånger om och var nu senast aktuell med en soloutställning på Tate Britain och Centre Pompidou under 2017. I november 2018 såldes hans “Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)” från 1972 för $90,3 miljoner vilket gör att han är den förste nu levande konstnär att spränga miljardgränsen.

Även om hans måleri är eftersökt skall man hos denne konstnär inte underskatta grafiken som är ett universum av motiv och tekniker. Redan under tonåren skapade han litografier men det var när han var student på The Royal College of Art mellan 1959 och 1962 som han verkligen upptäckte och utvecklade ett flertal tekniker inom det grafiska området. Under sitt konstnärskap har han förfinat, undersökt och utvecklat ett flertal grafiska tekniker - allt ifrån klassiska kopparplåtsetsningar till grafik på Ipads. Etsningarna som kommer att säljas på höstens auktion är utförda sent 60-tal och tidigt 1970-tal. Vi söker nu fler grafiska verk av David Hockney för att ytterligare komplettera avdelningen för att verkligen visa bredden i hans grafiska konstnärskap.

David Hockney, "Tulips", etsning och akvatint 1973, signerad i blyerts och numrerad 32/75, och "Celia", etsning och akvatint, 1969, signerad med blyerts och numrerad Artist Proof (utgåvan om 75). Båda etsningarna kommer att säljas på höstens Contemporary Art & Design.

David Hockney, "The Haunted Castle" ur "Six Fairy Tales from the Brother's Grimm", etsning, 1969, signerad med blyerts och numrerad AP XV och "The Lake" ur "Six Fairy Tales from the Brother's Grimm", etsning, 1969, signerad med blyerts och numrerad AP XV.

När är det visning och auktion?

Contemporary Art & Design
Visning: 7–11 november på Berzelii Park i Stockholm
Auktion: 12 november på Arsenalsgatan 2 i Stockholm


Karin Aringer
Stockholm
Karin Aringer
Specialist fotografi och samtida konst
+46 (0)702 63 70 57
Marcus Kinge
Stockholm
Marcus Kinge
Specialist grafik
+46 (0)739 40 08 27