Kan inte nå servern

Ännu ett succésamarbete med formgivaren Fredrik Paulsen

Foto: Carl Kleiner


Design av hög kvalitet säljer - oavsett när

Mitt under den rådande industrisemestern i Sverige genomfördes en temaauktion med inte mindre än 82 numrerade stolar och pallar i unik färgsättning av en hyllade möbeldesignern och konstnären Fredrik Paulsen. Samtliga stolar och de flesta av pallarna såldes efter intensiv budgivning. Allra mest populära var stolarna i rosaröda toner.

Paulsens design kännetecknas av ett experimentellt och tvärvetenskapligt synsätt. Han skapar färgsprakande objekt i enstaka exemplar, lyfter billiga material genom hantverksmässig omsorg.

Designbaren utforskar årligen samtidens estetiska och kulinariska uttryck. I Victoriahallen fusionerades i våras en designutställning och en toppklassrestaurang med scenen för Stockholm Design & Architecture Talks. En korsbefruktning som i år fick en tivoli-inspirerad inredning signerad icke ortodoxe Fredrik Paulsen.

Konstnären och formgivaren Fredrik Paulsen har tidigare berättat om processen bakom den uppmärksammade stolen ”Röhsska” och hur han tog sig an uppdraget att tolka ”demokratisk design”, vars resultat första gången visades på utställningen Unmaking democratic design på Röhsska Museet 2019. (Läs intervjun här) När nu uppdraget att formge Designbaren tilldelades Fredrik Paulsen valde han att ta vidare sin design.

Stockholm i februari kan vara kärvt. Därför vill jag ge besökarna en chans att drömma sig bort. Jag har tittat på strandpromenader vid Rivieran, barer i den baleariska övärlden, casinon i Las Vegas och nöjesparker som Coney Island. Min förhoppning är att rita en mötesplats där folk känner sig välkomna och inspirerade., säger Fredrik Paulsen.


Fredrik Paulsen, född 1980, baserad i Stockholm. Master från Royal College of Art i London samt Beckmans School of Design i Stockholm, där han även gästföreläser. Fredriks arbete inkluderar möbler, inredningsdesign och utställningar där begrepp som anti-konsumtion, psykedelisk eskapism och motkultur ofta är en del av uttrycket. Med en lekfull inställning till det vardagliga experimenterar han med kreativa processer för att utmana den gängse bilden om vad design får och kan vara.

Studio Fredrik Paulsen
www.fredrikpaulsen.com
www.instagram.com/fredrikpaulsen
www.peacefutureclassics.com

Kika in hemma hos Fredrik Paulsen i Bukowskis serie "Unika hem"