Kan inte nå servern

Ny säsong – Nya höjdpunkter: Ikonisk Banksy säljs på Bukowskis


Bukowskis fick ett stort förtroende från våra kunder under våren. Det resulterade bland annat i flest miljonnoteringar på marknaden samt det dyrast sålda verket. Hösten kommer bli fortsatt högklassig och vi kan redan nu börja presentera fina föremål som kommer ingå i höstens kvalitetsauktioner.



Låt oss presentera Banksy, Girl with Balloon.
Motivet är ett av den anonyme gatukonstnären Banksys mest kända och är baserad på en stencilmålning som först dök upp på Londons gator 2002 tillsammans med budskapet ”There is always hope”. Auktionens Girl with Balloon från 2004 är som i mycket av Banksys konst mångtydig och lämnar till betraktaren att avgöra om flickan i bilden försöker fånga ballongen eller om den glidit ur hennes hand och upp i luften.

Sedan den första Girl with Balloon har Banksy gjort fler versioner. De som blivit mest kända är Flying Balloon Girl från 2005 som målades på en mur på Västbanken i Palestina och Girl with Balloon – Syrian version från 2014 där flickan har huvudduk. Kanske är barnet en metafor för hur människor aldrig slutar att hoppas på fred och vikten av att fånga sina drömmar.

Banksy är en konstnär som provocerar och genom sin gatukonst för med sig budskap till mänskligheten. Det tycks som att ju mer han tar ställning, desto mer ökar hans popularitet. Nu senast finansierar Banksy ett fartyg som undsätter flyktingar som försöker ta sig över Medelhavet till Europa. Fartyget är döpt till Louise Michel efter en fransk anarkist och Banksy har avbildat en flicka i flytväst som sträcker sig efter en hjärtformad livboj i rosa. Verket för självklart tankarna till originalet Girl with Balloon.

Bukowskis har även fått förtroendet att sälja ytterligare två stycken verk
av Banksy på höstens Contemporary Art & Design auktion.


Sälj på Bukowskis kvalitetsauktioner i höst

Intag till höstens kvalitetsauktioner pågår - Välkommen att kontakta oss idag.

Björn Extergren
Stockholm
Björn Extergren
Chef Intag och försäljning Fine Art. Specialist antika möbler, konsthantverk och asiatisk keramik
+46 (0)706 40 28 61
Andreas Rydén
Stockholm
Andreas Rydén
Chefsspecialist konst, Vice VD
+46 (0)728 58 71 39
Carl Barkman
Stockholm
Carl Barkman
Chefsspecialist Fine Art och antikviteter
+46 (0)708 92 19 71
Karin Aringer
Stockholm
Karin Aringer
Specialist fotografi och samtida konst
+46 (0)702 63 70 57
Louise Wrede
Stockholm
Louise Wrede
Specialist samtida konst, Private Sales
+46 (0)739 40 08 19