Kan inte nå servern

Jubileumsauktioner på Bukowskis - Eduardo Terrazas

Bukowskis presenterar '1.1.149' av Eduardo Terrazas på höstens jubileumsauktion Contemporary Art & Design.

Eduardo Terrazas är en av de tongivande konstnärerna inom den mexikanska samtida konstscenen. Han har genom åren verkat inom såväl design, konst och arkitektur som museologi och stadsplanering.
På 1970-talet började Terrazas att experimentera med geometriska mönster inspirerade av abstrakt konst, De Stijl och arkitektur. Dessa kombinerades senare med formspråket och tekniken inom mexikansk folkkonst. Tillsammans skapar dessa element en unik och tilltalande blandning av samtida konst, europeisk avant garde och äldre sydamerikanska hantverkstraditioner.

Verket '1.1.149' är mycket typiskt för Terrazas konst. Han har här arbetat med geometriska former och mönster, starka färger, och tekniker som utvecklats under århundraden av en folkgrupp vid namn Huichol vilka tillhör den Mexikanska ursprungsbefolkningen.

Tekniken går ut på att färgat ullgarn fästs på en träpannå täckt av ett speciellt vax. Det skapar en spännande reliefverkan vilket i kombination med de grafiska mönstren ger verken dess särart. Tekniken är komplicerad och favoriseras av Terrazas inte bara för sina estetiska kvaliteter utan också för den meditativa känslan under skapandeprocessen.

Edouardo Terrazas representeras av Timothy Taylor Gallery i New York och Nils Staerk i Köpenhamn, där just denna målning visades i Terrazas separatutställning 2015. "1.1.149" ingår i en mindre grupp målningar inom serien "Possibilities of a Structure". Undergruppen kallas för ”Cosmos series”, där konstnären bryter upp de strikta linjerna och likt ett kalejdoskop förskjuter motivets symmetri.


När är det visning och auktion?

Contemporary Art & Design
Visning: 5 – 9 november, Berzelii Park, Stockholm
Öppet: mån–fre kl 11–18, lör–sön kl 11–17

Auktion: 10 november med start kl. 11.00, Arsenalsgatan 2, Stockholm
Katalog online 28 oktober

Läs mer om auktionen och utforska hela katalogen>


Vid frågor eller för konditionsrapporter kontakta våra specialister


Karin Aringer
Stockholm
Karin Aringer
Specialist fotografi och samtida konst
+46 (0)702 63 70 57
Louise Wrede
Stockholm
Louise Wrede
Specialist samtida konst, Private Sales
+46 (0)739 40 08 19
Marcus Kinge
Stockholm
Marcus Kinge
Specialist grafik
+46 (0)739 40 08 27
Björn Extergren
Stockholm
Björn Extergren
Chef Intag och försäljning Fine Art. Specialist antika möbler, konsthantverk och asiatisk keramik
+46 (0)706 40 28 61