Kan inte nå servern

Helsinki Winter Sale presenterar en samling internationell konst


Helsinki Winter Sale

12–28 november




Höstens Helsinki Winter Sale presenterar en samling konstverk av eftersökta internationella konstnärer. Representerade är bland annat Jim Dine, Eduardo Chillida, Joan Miró och många fler. Nedan presenteras några utvalda höjdpunkter.


Jim Dine, "The fall from Grace III". Utropspris 25 000 – 35 000 EUR.


Hjärtat är ett bestående motiv i den amerikanska konstnären Jim Dines konst och det fungerar som medel för hans tankar och känslor, härrörande från hans reaktioner på livets rika utbud av upplevelser. Hjärtat står centralt i verket The fall from Grace III, och har ett öga som möter betraktarens blick och åstadkommer en mångfacetterad symbolik i verket.




Joan Miró, "Gaudi XXI". Utropspris 12 000 – 18 000 EUR.


Konstnären Joan Miró och arkitekten Antoni Gaudí hade mycket mer gemensamt än att de båda var världskända katalanska konstnärer. De drog båda inspiration av naturen och såg den som roten för alla sina kreativa strävan. Miró uttryckte alltid sin beundran för Gaudís arbete och uppskattade arkitektens riskbenägenhet och improvisation. Gaudí-serien omfattar 21 tryck där Miró använde sig av kombinationer av ett flertal olika tekniker allt från traditionella tekniker till de mest innovativa metoderna, såsom etsning, sockerakvatint, karborundum och collage.



Eduardo Chillida, "Lurra G-116". Utropspris 80 000 – 120 000 EUR.


En av Spaniens mest berömda skulptörer, Eduardo Chillida, tillverkade skulpturserien “Lurra“, nämnd efter det baskiska ordet för jord, sporadiskt sedan år 1977. Skulpturerna består av chamottelera, och ger intryck av arkaiska föremål med mystiska hieroglyfliknande mönster. Skulpturen i fråga "Lurra G-116" är bränd i samarbete med Hans Spinner.


Robert Combas, "Two Oizo". Utropspris 25 000 – 35 000 EUR.


Den franske konstnären Robert Combas är allmänt erkänd som föregångaren till figuration libre-rörelsen som fick sin början i Paris runt 1980, med inspiration från popkulturella influenser som graffiti och tecknade serier. Verket Two Oizo visar upp konstnärens distinkta stil, med en manisk sammansättning av djur och figurer med två fåglar i centrala fokus.


Merab Guramovich Abramishvili, "Myrslok". Utropspris 15 000 – 20 000 EUR.


Den georgiska konstnären Merab Guramovich Abramishvili var starkt influerad av medeltida georgiska fresker och orientalistiska miniatyrer, vilket kan ses både i stil och teknik i hans verk. Detaljrika skildringar av exotiska djur är några av Abramishvilis återkommande teman, som i denna majestätiska målning avbildande en myrslok som ingår i auktionens samling.


Verken säljs på Helsinki Winter Sale, 12–28 november.


Läs mer om Helsinki Winter Sale



För förfrågningar & konditionsrapport Kontakta kategorispecialist