Kan inte nå servern

Specialistens val – Lisa Gartz berättar om några av sina favoriter

Specialistens val Lisa Gartz

Vi har talat med Lisa Gartz, Ansvarig specialist silver och skulptur som berättar om utbudet på Important Spring Sale. Hon passar samtidigt på att lyfta några av sina favoriter ur vårens auktion.


Vad kan vi se fram emot på vårens auktion Important Spring Sale?
– Det finns många praktfulla silverföremål med på vårens auktion – från barockerans ståtliga silverpjäser, till rokokons eleganta formspråk och vidare in i den gustavianska tidens strama klassicism för att nämna något. Här följer ett urval som ni inte bör missa och som väl representerar bredden av föremål på silveravdelningen denna säsong.
Kallskålen av Nicolaus Breuman från 1670-talet som med sina klofötter står i effektfull kontrast till den annars släta ytan på skål och lock. Bland barockens föremål finns även en personlig favorit, en bägare med rik dekor av nymfer och tritoner på manteln, från 1630-talets Augsburg. Det finns även med utsökta bruksföremål med rokokons eleganta formspråk som exempelvis kaffekannan av Petter Kleen från Ystad 1761. Från 1830-talet återfinns den smäckra kannan av Odiot i Paris där handtaget är format som en svan.
I vårens auktion finns föremål av så väl svenska som utländska smeder och allt från praktpjäser för det dukade bordet till bestick, ljusstakar till små smäckra dosor som går att använda till mycket.

Titta gärna igenom katalogen online och tveka inte att komma förbi på visning. Du kan också maila eller ringa mig så hittar vi en tid som passar. Välkommen!


När är det visning och auktion?
Visning: 2 – 7 juni, Berzelii Park, Stockholm.
Öppet: Vardagar kl 11–18, helg kl 11–17.
Auktion Live 8 – 10 juni, Arsenalsgatan 2, Stockholm


Läs mer om auktionen och utforska hela katalogen








Kallskål med lock, Nicolaus Breuman, Stockholm (1666-1676 )


"Kallskålen av Nicolaus Breuman från 1670-talet som med sina klofötter står i effektfull kontrast till den annars släta ytan på skål och lock."


Läs mer









Kaffekanna i silver Petter Kleen, 1761

"Ett utsökt bruksföremål med rokokons eleganta formspråk"

Läs mer








Dryckeskanna - delvis förgyllt silver David Schwestermüller I, Augsburg 1634-1635.


"Bland barockens föremål finns även en personlig favorit, en bägare med rik dekor av nymfer och tritoner på manteln, från 1630-talets Augsburg."



Läs mer








Kanna i SilverJean-Baptiste-Claude Odiot, Paris 1819-1838


"Ännu ett vackert bruksföremål med det tidiga 1800-talets eleganta formspråk ser vi i den smäckra kannan av Odiot i Paris där handtaget är format som en svan."


Läs mer



Kontakta våra specialister



Lisa Gartz
Stockholm
Lisa Gartz
Ansvarig specialist silver
+46 (0)709 17 99 93
Björn Extergren
Stockholm
Björn Extergren
Chef Intag och försäljning Fine Art. Specialist antika möbler, konsthantverk och asiatisk keramik
+46 (0)706 40 28 61