Kan inte nå servern

Specialistens val – Lisa Gartz berättar om Important Winter Sale


Specialistens val Lisa Gartz


Vi har talat med Lisa Gartz, Ansvarig specialist silver och skulptur, som berättar om utbudet på höstens Important Winter Sale inför auktionen den 7-9 december. Hon passar samtidigt på att lyfta några av sina personliga favoriter.

Vad kan vi se fram emot gällande höstens Important Winter Sale auktion?

– Silveravdelningen kan presentera ett stort utbud enormt fina silverföremål med på denna Important Winter Sale – från barockens mest praktfulla silverpjäser, till rokokons eleganta florala lekfullhet eller gustaviansk stram klassicism.

Här följer några favoriter, så väl svenska som utländska smeders alster, som ni inte får missa denna säsong. Avdelningen har allt från riktiga praktpjäser för det dukade bordet till små utsökta gulddosor av högsta kvalitet.

Kika gärna igenom katalogen online och tveka inte att komma förbi på visning. Du kan också maila eller ringa mig så hittar vi en tid som passar. Välkommen!


När är det visning och auktion?

Visning:1 - 6 december, Berzelii Park, Stockholm.
Öppet: mån–fre kl 11–18, lör–sön kl 11–16.
Auktion: 7–9 december, Arsenalsgatan 2, Stockholm.





Läs mer om auktionen och utforska hela katalogen









Daniel Lundgren Terrin med lock, silver (verksam Reval 1771-83). Rokoko.


Denna smäckra silverterrin är ett riktigt mästerstycke från rokokons tid. Ursprungligen var den en av ett par där den andra i paret ingår i de kungliga samlingarna. Här har materialets kvalitet väl nyttjats där de mjukt formade släta ytornas glans som står i vacker kontrast till de rikt dekorerade och asymmetriska handtagen, fotanfangerna och lockknoppens dekor.


Till Terrinen








Abraham I Drentwett Praktkanna, silver, Augsburg 1645-50. Barock.


Den förnäma dryckeskannan är en personlig favorit. Barockens magnifika silverföremål kan knappast bli praktfullare än så här. Abraham I Drentwett var en av sin tids främsta silvermästare från Augsburg och skaparen av bland annat silvertronen på Stockholms slott.



Till praktkannan











Bestickuppsättning samt schatull, delvis förgyllt silver, 121 delar, 1700-tal, England.


För en riktigt elegant dukning behövs en bestickuppsättning och denna gång har vi med en av de stiligaste 1700-tals uppsättningarna, i modell Engelsk Hanoverian, bestående av 121 delar och schatull från tiden. Många av besticken är prydda med vackra vapensköldar från tidigare ägare.



Till bestickuppsättningen









Petter Ersson Lund Ljusstakar, ett par, silver, Stockholm 1727. Senbarock


Detta utsökta par senbarocka ljusstakar från 1727 av Petter Ersson Lund har en perfekt höjd och en mycket vacker Beraindekor längs foten. I Hallwylska museets samlingar finns av samma mästare snarlika ljusstakar med identisk fot med denna vackra dekor.



Till ljusstakarna



Kontakta våra specialister


Lisa Gartz
Stockholm
Lisa Gartz
Ansvarig specialist silver
+46 (0)709 17 99 93
Carl Barkman
Stockholm
Carl Barkman
Chefsspecialist Fine Art och antikviteter
+46 (0)708 92 19 71
Björn Extergren
Stockholm
Björn Extergren
Chef Intag och försäljning Fine Art. Specialist antika möbler, konsthantverk och asiatisk keramik
+46 (0)706 40 28 61