Kan inte nå servern

Specialistens val – Carl Palmegren berättar om Important Timepieces


Specialistens val Carl Palmegren


Bukowskis internationellt uppmärksammade klockauktion Important Timepieces – en auktion dedikerad till de mest åtråvärda och exklusiva samlarklockorna.

Samtliga objekt i katalogen är noga utvalda av Bukowskis klockspecialister och vårens upplaga innehåller exklusiva klockor från de allra främsta tillverkarna så som Patek Philippe, Audemars Piguet och Rolex. Bland höjdpunkterna finns en Patek Philippe Nautilus i 18K guld, en sällsynt Heuer ”Volvo” Carrera, en Rolex Day-Date "Masterpiece" samt en Vacheron Constantin 222 "Jumbo." Carl Palmegren, Ansvarig specialist klockor, lyfter fram ett par personliga favoriter i vårens auktion.

Vad kan vi se fram emot på vårens Important Timepieces?

– På vårens Important Timepieces hos Bukowskis kan vi stolt presentera en imponerande samling av de mest sällsynta och åtråvärda samlarklockorna som vi har handplockat under de senaste sex månaderna. Med utropspriser från 5000 SEK till 800 000 SEK finns det något för alla samlare och entusiaster.



Jean Dunand Palace "Piece Unique" – katalognummer 45

Jean Dunand, en klocktillverkare som grundades 2003 och är känd för att skapa enastående klockor och där varje klocka är ett unikt mästerverk. Namnet är en hyllning till den schweiziska konstnären och designern Jean Dunand, som var berömd för sin utsökta art déco-design. Vid 2010 års Basel-mässa, betraktades deras nya skapelse "The Palace" som en av mässans höjdpunkter, och inspirerades av den art déco-arkitektur som bland annat återfinns vid Eiffeltornet.

Klockan är inte bara visuellt fantastisk, utan är också designad med funktionalitet i åtanke. Dess imponerande funktioner inkluderar en linjär GMT-indikator, en gångresersindikator, en kronograf och en tourbillon. Det är verkligen en unik och fascinerande klocka som vi tror kommer att väcka stor uppmärksamhet på auktionen.






Omega Speedmaster Jubilee 27 CHRO C12 - katalognummer 53

En av mina personliga favoriter på den kommande auktionen är den limiterade Omega Speedmastern i 18K guld från 1992. Den här fantastiska klockan är en hyllning till Omegas klassiska kronografverk 27 CHRO C12, och är en jubileumsmodell som skapades för att fira dess 50-årsjubileum. Urverket kom sedan att utvecklas och bytte namn till 321 och finns i alla Speedmaster klockor från 1957 till 1968. Den är tillverkad helt i 18K guld med en matchande länk och har för första gången i Speedmaster historien ett safirglas.




IWC Yacht Club II "Jumbo" - katalognummer 64

Ytterligare en favorit från auktionen är den mycket ovanliga IWC Yacht Club II. Denna modell introducerades 1977, mitt under kvartskrisen, vilken medförde att majoriteten av Yacht Club II tillverkades med ett kvartsurverk. Dock så finns det ett antal tidiga tillverkade klockor av modellen som såldes med ett automatiskt urverk, med en kaliber baserad på det välrenommerade Jaeger-LeCoultre 889, dessa är mycket sällsynta och särskilt efterfrågade idag. Vidare så är klockan mycket vacker med integrerade länk och “Jumbo” storlek. Vi ser fram emot att visa upp eleganta klocka på auktionen.


När är det visning och auktion?

Visning: 21 – 25 april, Berzelii Park 1, Stockholm
Öppet: Vardagar kl 11–18, helg kl 11–16
Live Auktion: 26 april, Arsenalsgatan 2, Stockholm

Läs mer om auktionen och utforska hela katalogen


Kontakta våra specialister


Carl  Palmegren
Stockholm
Carl Palmegren
Ansvarig specialist klockor
+46 (0)739 40 08 23
Simon Naeslund
Stockholm
Simon Naeslund
Specialist Klockor
+46 (0)735 95 68 75