Kan inte nå servern

Fashion & Timepieces – katalogen online

Välkommen till höstens visning av Fashion & Timepieces! Nytt för i höst är exklusiva klockor – det givna komplementet till en auktion för mode och tidlösa accessoarer.

I ett unikt samarbete mellan Bukowskis och NK visas auktionen på varuhuset i Stockholm. Passa på att prova kläder, klockor och accessoarer från världens mest beundrade modehus och klocktillverkare. Kanske hittar en Hermès eller Longines med historia hem till din höstgarderob.

Bukowskis årliga fashion-auktion är nu Nordens största. I år presenterar våra experter ett urval av de mest eftertraktade armbandsuren. En accessoar som bara har blivit viktigare de senaste åren, ofta med spännande historia bakom modellernas utformning.

Till katalogen >

NÄR ÄR DET VISNING OCH AUKTION?

I höst pågår renovering av Bukowskis lokaler vid Berzelii Park och under tiden äger våra visningar rum på speciellt utvalda platser i Stockholm. Fashion & Timepieces visas nu därför på NK, Hamngatan i Stockholm.

Visning 27 sept–2 okt.
NK Stockholm, Hamngatan 18–20. Karta > .
Öppet: Måndag – fredag kl. 10–20, lördag kl. 10–18, söndag kl. 11–17.
Onlineauktion t.o.m 7 okt.

SPECIALISTERNAS FAVORITER

Johanna Fock:
GUMMISTÖVLAR, CHANEL, storlek 38.
”Nu lämnar vi sommaren bakom oss och välkomnar en mysig höst! Det är dags att uppdatera sin garderob med massor av härliga accessoarer för att piffa upp höstmörkret. Vem har sagt att det är tråkigt när det regnar? Har man ett par snygga gummistövlar från Chanel kommer i alla fall jag med glädje hoppa ut i vattenpölarna. I dessa stövlar ser man allt det karaktäristiska som Chanel står för, elegansen med den höga klacken, det klassiska svarta och vita, finessen i cameliablommorna samt funktionen! Du kan helt enkelt vara både snygg och funktionell samtidigt. Så säg hej till hösten och regnet i ett par snygga regnstövlar från Chanel!”

Malin Sveholm:
827006. VÄSKA, Chanel.
”Höstmodet har nu kommit med massa härliga nyheter och bland de heta trenderna så ses pälsväskan. Istället för den klassiska muffen så kan du istället låta händerna smeka den pälsbeprydda väskan. Den behöver inte vara äkta, men den ska vara i en knallig färg och gärna med olika effekter. Denna lilla karamell i djupt lila känns helt rätt i höst!”

Marcus Nilsson:
SANDALETTER, PRADA, storlek 38.
”Elvis Presley sjöng 1956 om blå mockaskor. Hade han sett dessa 50-tals inspirerade Cadillac-skor hade han säkert skrivit om den texten. Elvis köpte nämligen sin första Cadillac året innan och lät lacka om den helt i rosa vilket Cadillac sedan tog efter. Dessa skor hade passat perfekt! Nu kom dessa dock våren 2012 och väntelistan var då väldigt lång. Idag är det sällan dessa kommer ut på marknaden helt i nyskick som dessa, "It's now or never".

Mikael Wallhagen:
OFFICINE PANERAI, Luminor Marina 1950.
”Panerai, ett italiensk fabrikat som har sin grund i att göra klockor för den Italienska marinen, denna modell har sina anor från 1950 och har med sin unika låsanordning för kronan ett helt eget uttryckssätt.”

Mikael Wallhagen:
ROLEX, Oysterquartz, Datejust, Chronometer.
”En Rolex som tickar fram kan inte vara äkta? Jodå under 1970-talets quartz-kris så utvecklade Rolex ett batteridriven urverk som tickar fram en sekund i taget till skillnad från de flesta andra modellen där sekundvisaren flyter fram”.

Tony Frank
JAEGER-LE COULTRE, Amvox 1, Special Edition Aston Martin
”Ett första samarbete mellan Aston Martin och Jaeger-LeCoultre skedde 2005 och man tog fram en klocka med namnet AMVOX (Aston Martin/Memovox). Ett armbandsur med mekaniskt alarm som har ett tydligt uttryck direkt hämtat bilens instrumentbräda.”

Tony Frank
CARTIER, Tank Anglaise SM YG
”Ett av de senaste tillskotten i den legendariska Tank familjen är Tank Anglaise. Den lanserades 2012 och är en direkt hyllning till originalmodellen som designades redan 1917 och kom ut på marknaden 1919. Louis Cartier inspirerades av utseendet på Renaults Tanks under första världskriget och den första prototypen sägs vara en gåva till den Ameikanska Generalen John Joseph Pershing.”

Mikael Wallhagen:
OMEGA, Speedmaster, Co-Axial, Chronometer, ”Tachymètre Base 1000”.
”En av världens mest kända kronografer är Omega Speedmaster. Den klockan som NASA efter noggranna tester valde att utrusta alla sina astronauter med. Klockan var den första att ha Tachymeterskalan på en ring utanför glaset vilket senare blev populärt bland de flesta tillverkarna. Speedmastern har i princip har haft samma design sedan lanseringen 1957.”

För konditionsrapport kontakta specialist
Johanna Fock
Stockholm
Johanna Fock
Specialist Fashion
+46 (0)708 92 19 74
Marcus Nilsson
Stockholm
Marcus Nilsson
Specialist Fashion
+46 (0)739 17 04 44