Ei yhteyttä palvelimeen

Ola Niklasson

(Ruotsi, Syntymävuosi 1973)
Ola Niklasson
(Ruotsi, Syntymävuosi 1973)

Ola Niklasson, Two women with octopuses

Signed Ola Art. Recycled porcelain figures and porcelain clay. Height 7 cm.

Good condition

Alkuperä - Provenienssi

Tom Böttiger Collection, Stockholm.

Muut tiedot

Ola Niklasson är en svensk konstnär född 1973 i Söderköping. Han har genomgått bildlärarutbildningen på Konstfack, Bild- och formlinjen vid Lunnevads Folkhögskola samt konstvetenskap vid Stockholms Universitet. Ola Niklasson beskriver sitt konstnärskap i samband med hans medverkan i Liljevalchs vårsalong med följande ord:
”Jag köper in tavlor, figuriner, korsstygn och annat inspirerande från loppisar och arbetar sedan vidare på dessa. Det är ett sätt att låta gamla saker (som annars riskerar att kasseras) få ett nytt liv. Verken får leva vidare ett tag till, men i en ny och något mer humoristisk tappning.
Det blir ett samarbete, på mina villkor, mellan originalkonstnären och mig. Jag utgår från originalet och försöker sedan att i en liknande stil ge verket det där lilla extra som det känns som att den saknar. Ofta blir det absurt, lite surrealistiskt eller helt enkelt bara kul. Många gånger hämtas också inspiration från dagens populärkultur. Jag har också en särskild förkärlek för bläckfiskar, och i serien “Figuriner med bläckfiskar” har jag adderat dessa djur till existerande porslinsfigurer. Jag tycker själv att krocken mellan det nya och gamla blir spännande. Samtidigt är bläckfiskarna gjorda och målade för att kännas som en naturlig del av figurinen. Lite som att de alltid funnits där”.

Huutokauppa päättyi
Onko sinulla vastaava esine jonka haluat arvioituttaa? Pohjoismaiden korkeimmat loppuhinnat meidän kauttamme myytäessä. Ota meihin yhteyttä.
Lähtöhinta
2 500 SEK
Huutokauppa on päättynyt.
Kuuluu jälleenmyyntikorvauksen piiriin

Lain mukaan ostaja maksaa tästä taideteoksesta taiteilijapalkkion. Enimmäismaksu on 5 %. Mitä korkeampi myyntihinta, sitä pienempi prosenttiosuus. Lisätietoja tästä laista:

Taiteen jälleenmyyntikorvaus Suomen : Kuvasto
Taiteen jälleenmyyntikorvaus Ruotsissa: BUS

Tietoa ostamisesta
Kuvan käyttöoikeudet

Tämän tietokannan taideteokset ovat tekijänoikeudella suojattuja, eikä niitä saa kopioida ilman oikeudenhaltijoiden lupaa. Teokset kopioidaan tässä tietokannassa Bildupphovsrättin lisenssillä.

Ota yhteyttä
Mollie Engström
Tukholma
Mollie Engström
Avustava asiantuntija
+46 (0)70 748 22 63

Asiakaspalvelu
Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme, mikäli sinulla on kysymyksiä liittyen kuljetukseen, maksuun tai muihin asioihin.

Ruotsi
Puhelin maanantai – perjantai klo 9–13
+46 8-614 08 00

Suomi
Puhelin maanantai - perjantai klo 9–13
+358-9-668 91 10

Asiakaspalvelu