Kan inte nå servern

Sälj din klocka där du gör din bästa affär - Slutinlämning Important Timepieces


Vi har talat med Bukowskis specialist Carl Palmegren om klockmarknaden och tidigare höjdpunkter inom den uppskattade samlarauktionen Important Timepieces.


Hur ser klockmarknaden ut?
– Under 2022 uppnådde Bukowskis klockavdelning fantastiska resultat, inklusive försäljningen av den dyraste klockan i Skandinavien. Auktionen Important Timepieces blev också den första klockauktionen i Skandinavien med försäljningar som överskred 20 miljoner SEK. Sammantaget var 2022 det mest framgångsrika året hittills för klockavdelningen, med den högsta totala försäljningen någonsin.
Vilka trender ser vi just nu?
– Inom vintage-marknaden är den tydliga trenden att samlare i hög grad söker efter objekt i fint skick snarare än en specifik referens. Dessutom ser vi en ökad efterfrågan på så kallade dressklockor, samt att fler människor är intresserade av att köpa klockor från independent tillverkare.
Vad innebär proveniens när man pratar om klockor?
– Proveniens är en viktig faktor att beakta när man talar om klockor eftersom det betyder att klockan har en dokumenterad historia. En fullständig och pålitlig proveniens kan öka värdet på en klocka avsevärt på andrahandsmarknaden eftersom det ger en känsla av autenticitet och historisk betydelse för klockan. En klockas proveniens kan dokumenteras genom att spara alla tillbehör såsom certifikat och servicekvitton, och genom att följa klockans ägande- och användarhistorik.
Hur går man tillväga om man önskar sälja en klocka?
– Det är enkelt att sälja på auktion och just nu är det hög tid för inlämning till vårens största auktion för klockor, Important TImepieces. Vid en försäljning med oss får din klocka synlighet både i Sverige och internationellt då vi som en del av Bonhams Network når en global marknad med miljontals kunder via gemensamma digitala plattformar och auktionshus i Stockholm, Köpenhamn, London, Paris, New York, Los Angeles, Hong Kong och Sydney. Kontakta någon av Bukowskis klockspecialister redan idag för att sälja din klocka till marknadens högsta priser.


Slutinlämning till Important Timepieces pågår just nu – kontakta Carl Palmegren och Simon Naeslund för att sälja på Nordens största auktion för kvalitetsklockor.


Visning 21 – 25 april, Berzelii Park, Stockholm.
Auktion 26 april, Arsenalsgatan 2, Stockholm.



För värdering och rådgivning Kontakta specialist


Simon Naeslund
Stockholm
Simon Naeslund
Specialist Klockor
+46 (0)735 95 68 75
Carl  Palmegren
Stockholm
Carl Palmegren
Ansvarig specialist klockor
+46 (0)739 40 08 23
carl.palmegren@bukowskis.com, +46 (0)739 40 08 23
[[Läs mer om den kommande slagauktionen]](/auctions/630/home)