Kan inte nå servern

Bukowskis x TAF – Stockholm Design Week


FUNDAMENT

* Grundläggande, elementär, central, väsentlig.


En utställning om piedestaler. Det självklara syftet med podier och piedestaler är att fungera som bakgrund för att lyfta fram något annat. Här sätts de istället i fokus som en hyllning till det grundläggande, det modesta. Upptäck 27 unika piedestaler tillverkade exklusivt, samt 27 föremål från Bukowskis och TAF kurerade för utställningen och auktioner online.


Till FUNDAMENT by TAF Till Curated by TAF


Visning Februari 7 – 11, Berzelii Park 1, Stockholm
Auktion Online Februari 3 – 12
Öppet Tis – fre, kl. 11 – 17, lör kl. 11 – 16



Djup materialkunskap och intresse för relationen mellan hantverk och industriella processer, leder till lika delar konst och teknik i TAF:s praktik och produktion. Deras idéer om hållbarhet, som löper genom varje projekt, är att hög kvalitet i varje detalj är avgörande.

Gabriella Lenke & Mattias Ståhlbom, grundare TAF



STEN
* Aluminium, 3D scanned limestone casted in aluminium

Ett material och ett föremål från naturen som förändrar sitt sammanhang från utomhus till inomhus och från sten till aluminium. En kalksten från Gotland är 3d-skannad, omdesignad och gjuten i massiv aluminium. Den fungerar som tyngd och stöd för aluminiumskivorna som utgör basen för bordsskivan. De är tillverkade i en unik upplaga om 9 stycken av ett gjuteri i Norsborg, Stockholm.



BLECK
* Beech wood, high gloss lacquer

Ett podium som till en början skapades för en på Nordiska museet, Stockholm. Den tillverkas nu som bord och piedestal av ett av de äldsta möbelföretagen i Sverige, Gärsnäs. Hörndetaljerna avser och framhäver konstruktioner som är synliga på baksidan av ramkonstruktionen av målningar. För detta ändamål en unik upplaga av 9 stycken tillverkas i bokträ målat i en högblank färg.



#####**BALK** ######* Oregon pine

#####Formen avser pelare och I-balkar, som liksom piedestaler har en stödjande och underordnad funktion. En synlig fjäder stärker kopplingen mellan delarna. Balk är tillverkad av Oregon pine i en unik upplaga om 9 stycken av en möbelsnickare med säte i Stockholm.


Bjud på piedestalerna



Bjud på de kurerade föremålen