Kan inte nå servern

Contemporary Art & Design presenterar "Michael" av Xavier Veilhan


Contemporary Art & Design presenterar

Xavier Veilhan "Michael"


Xavier Veilhan är en av Frankrikes mest framgångsrika samtida konstnärer med en rad internationella utställningar bakom sig. Han besöker också Sverige regelbundet och representeras av Andréhn-Schiptjenko i Stockholm.

Genom att arbeta med skulptur, film, måleri, installationer och fotografi imiterar Veilhan verkligheten och får betraktaren att tveka om vad de ser och ifrågasätta hur de ser det. Han har samarbetat med det hyllade franska bandet Air och har avbildat och samarbetat med världsberömda artister som Daft Punk och Neptunes, liksom med modehuset Louis Vuitton. Han hade också en stor utställning på slottet i Versailles 2009.

Xavier Veilhans offentliga skulpturer finns i många städer runt om i världen. I Sverige finns hans verk representerade på flera platser. Ett av dessa är hans monumentala verk "Vårbergs jättar", som är Stockholms dyraste offentliga konstverk någonsin. Det finns beläget i Stockholmsförorten Vårberg och består av två vilande, monumentala betongfigurer i konstnärens karaktäristiska geometriska stil. Verket invigdes 2020, men sedan sin debut på 1990-talet har Veilhan arbetat med storskaliga installationer där han utforskar världen omkring oss genom att ständigt växla mellan det illusoriska och det verkliga. Han ser konst som ett verktyg för att förstå historia, nutid och framtid. Veilhan skapar konst där han utmanar vår syn genom att konstruera utrymmen där betraktaren blir en aktör.

Xavier Veilhan föddes 1963 och studerade vid L'École nationale supérieure des Arts Décoratifs i Paris och sedan vid Hochschule der Künste i Berlin under Georg Baselitz. Veilhans konst finns på Centre Georges Pompidou (Paris), Mamco (Geneve), Phillips Collection (Washington), Mori Art Museum (Tokyo), MAAT (Lissabon) och mer. Veilhan representerade Frankrike vid Venedigbiennalen 2017 (57:e upplagan).

Verket säljs på Contemporary Art & Design.
Utrop 175 000 - 200 000 SEK

Till verket

Visning: 21–25 april, Berzelii Park, Stockholm.
Öppet: Vardagar kl 11–18, helg kl 11–16
Auktion: 26 april, Arsenalsgatan 2, Stockholm.


Förfrågningar & konditionsrapporter Kontakta specialist


Louise Wrede
Stockholm
Louise Wrede
Specialist samtida konst, Private Sales
+46 (0)739 40 08 19
Karin Aringer
Stockholm
Karin Aringer
Specialist fotografi och samtida konst
+46 (0)702 63 70 57
Lena Rydén
Stockholm
Lena Rydén
Chef konst, specialist modern och klassisk konst
+46 (0)707 78 35 71