Kan inte nå servern

Specialistens val – Cecilia Andréns favoriter från Important Spring Sale


Specialistens val Cecilia Andrén


Vi har talat med Cecilia Andrén, Ansvarig specialist smycken, som berättar om utbudet på vårens Important Spring Sale inför auktionen den 14–16 juni. Hon passar samtidigt på att lyfta några av sina personliga favoriter.

Vad kan vi se fram emot gällande vårens Important Winter Sale:?

– Bukowskis smyckesavdelning rymmer smycken från en mängd olika epoker och tider, eleganta 1700-tals halsband samsas med coola smycken från 1960-talet och mer samtida klassiker från Cartier.

Kika gärna igenom katalogen online och tveka inte att komma förbi på visning. Maila mig gärna om ni har frågor.


När är det visning och auktion?
Visning: 8–13 juni, Berzelii Park 1, Stockholm
Öppet: Vardagar kl 11–18, helg kl 11–16
Live Auktion: 14–16 juni, Arsenalsgatan 2, Stockholm




Läs mer om auktionen och utforska hela katalogen










Fabergé hängsmycke, design Alma Pihl


Det är svårt att förstå att Alma Pihl vid sin död 1976 var i det närmaste okänd. Idag anses hon vara en av smyckeskonstens främsta pionjärer, mest känd för de påskägg hon formgav åt den ryska tsarfamiljen. Den lilla snöflingan som Bukowskis säljer på vårens auktion är en av de broscher Fabergé tillverkade efter hennes design för Emanuel Nobels räkning som han använde som gåvor vid sina affärsmiddagar.


Till smycket




Marchak brosch 18K guld med trappslipade smaragder


Firma Marchak var en av de främsta juvelerarna i Tsarryssland med verksamhet i dagens Ukraina, grundaren Joseph Marchak kallades för herr ”Cartier of Kiev”. När första världskriget bröt ut flyttade familjen och verksamheten till Paris där denna magiska smaragd- och diamantbroschen i sträng Art Deco stil är tillverkad.


Till broschen









En collier och ett par örhängen i guld och emalj med caméer och pärlor


I en camé utnyttjar man att ett material, exempelvis en ädelsten eller ett snäckskal, är uppbyggt av lager i olika färg. Camékonsten anses ha romerskt ursprung och de främsta caméerna är tillverkade under antiken. Under renässansen var antikens caméer det hetaste samlarområdet för de riktigt rika, en toppcamé från antiken var dyrare än en skulptur av Michelangelo! Även Napoleon samlade på caméer och gynnade även de samtida camégravörerna, för övrigt ofta med italienskt ursprung. Ett flertal av de smycken och regalier som tillverkades för Napoleon och hans krets har högklassiga caméer i blickfånget. De fantastiska camésmycken från 1800-talet som Bukowskis nu säljer är skapad i denna kontext och lär ursprungligen ha varit en gåva från Eugène de Beauharnais, Napoleons adoptivson.


Till colliern och örhängena



Kontakta våra specialister


Cecilia Andrén
Stockholm
Cecilia Andrén
Ansvarig specialist smycken
+46 (0)790 78 03 20
Fredrik Karlsson
Stockholm
Fredrik Karlsson
Specialist Smycken
+46 (0)767 81 06 06