958836

95. MATS GUSTAFSON, "Jacobs stege".

Ej signerad. Blandteknik med collage 27,5 x 36,5 cm.

Jälleenmyyntikorvaus
Kyllä
Lähtöhinta
10 000 - 15 000 SEK/1 049 - 1 574 EUR
Vasarahinta
10 000 SEK

On liian myöhäistä jättää ostomääräys.

Sinun tulee olla sisäänkirjautuneena voidaksesi tehdä tarjouksen/jättää ostomääräyksen.

Lisätietoja

Jacobs stege var ett svenskt underhållningsprogram som sändes på SVT i fyra säsonger åren 1985-1988. Programledare var Jacob Dahlin med bisittare Täppas Fogelberg, Ana Martinez och Susanne Ljung.

Det aktuella auktionsnumret är förlagan till programmets logotype skapad av Mats Gustafson. Mats själv minns arbetet med logotypen enligt nedan:

"Jacob Dahlin var en mycket god vän till mig. 1980 hade jag flyttat till New York och Jacob var ofta där på besök. Han var då känd från radio-programmet "Galaxen". I NY hade jag kommit igång att arbeta som illustratör och gjorde vid den tiden modeteckningar för bl a amerikanska Vogue och Interview Magazine. I Sverige hade jag tidigare gjort några logotyper som hade uppmärksammats - "Impuls" (H&M), "Café Opera" och "Synsam" (glasögonen).
När Jacobs egen TV show skulle lanseras (1985) bad han mig göra logotypen. Då jag bodde i NY såg jag inte så många av hans program men jag vet att Jacobs Stege blev en stor succé och mycket populär. Bland hans gäster kunde man få se stjärnor som Diana Ross, Tina Turner och Janet Jackson.
Jag kom själv med på ett hörn som gäst i ett av hans program i samband med en utställning av mina teckningar på Galleri Stockholm Mobile, 1986."

Ota yhteyttä arvioitsijaan

Amanda Wahrgren

Tukholma

Amanda Wahrgren
Arvioija

+46 (0)702 53 14 89
amanda.wahrgren@bukowskis.com

Tietoa ostamisesta

Täydelliset ostoehdot

Kuljetukset

Miten teen tarjouksen

Luo asiakastili