Ei yhteyttä palvelimeen
1184
1225231

Alfred Boman

(Ruotsi, Syntymävuosi 1981)
Lähtöhinta
40 000 - 50 000 SEK
3 530 - 4 410 EUR
3 680 - 4 600 USD
Vasarahinta
38 000 SEK
Kuuluu jälleenmyyntikorvauksen piiriin

Lain mukaan ostaja maksaa tästä taideteoksesta taiteilijapalkkion. Enimmäismaksu on 5 %. Mitä korkeampi myyntihinta, sitä pienempi prosenttiosuus. Lisätietoja tästä laista:

Taiteen jälleenmyyntikorvaus Suomen : Kuvasto
Taiteen jälleenmyyntikorvaus Ruotsissa: BUS

Tietoa ostamisesta
Kuvan käyttöoikeudet

Tämän tietokannan taideteokset ovat tekijänoikeudella suojattuja, eikä niitä saa kopioida ilman oikeudenhaltijoiden lupaa. Teokset kopioidaan tässä tietokannassa Bildupphovsrättin lisenssillä.

Lisätietoja ja kuntoraportit
Karin Aringer
Tukholma
Karin Aringer
Asiantuntija – nykytaide ja valokuva
+46 (0)702 63 70 57
Alfred Boman
(Ruotsi, Syntymävuosi 1981)

Untitled

Signed Alfred Boman and dated 2016 on verso. Mixed media on canvas 193 x 147.5 cm including frame.

Muut tiedot

Alfred Bomans målningar påminner om blyinfattade glasfönster i en kyrka eller sammanfogade skärvor av mosaik. Vissa är grafiskt strama och helt abstrakta, andra är färgstarka och till viss del figurativa. Tekniken och uttrycket är högst personligt och har på bara några få år tagit honom in på gallerier, museer och inte minst in i konstpublikens hjärtan.
2014 ställde han ut målningar, snarlika auktionens verk, och installationer på i utställningen “SALES EXECUTIVE SEX GLOBLIN” hos sin brittiska gallerist Union Pacific i London. 2018 fanns installationer i blandteknik av Alfred Boman med på Moderna Museets ”Modernautställningen” där museet med hjälp av externa kuratorer tar tempen på den svenska samtidskonsten. Modernautställningen är ett storskaligt utställningsprojekt som museet genomför vart fjärde år sedan 2005.
I nr 17 av tidningen Kunstkritikk.no, publicerad i mars 2014 beskrevs Bomans konst på följande vis: ”Alfred Bomans måleri utgör ett energiskt men kontrollerat bearbetande av färgen. Den intensiva färgskalan och de skarpa kontrasterna för tankarna till afrikanskt modernistiskt måleri, men det går också att associera till åttiotalsexpressionism. Bilderna är emellertid varken expressionistiska eller formalistiska. Snarare handlar det om ett materialutforskande måleri av högst samtida snitt.”