Ei yhteyttä palvelimeen
552
1356738

André Derain

(Ranska, 1880-1954)
Lähtöhinta
30 000 - 40 000 SEK
2 680 - 3 580 EUR
2 840 - 3 790 USD
Vasarahinta
44 000 SEK
Kuuluu jälleenmyyntikorvauksen piiriin

Lain mukaan ostaja maksaa tästä taideteoksesta taiteilijapalkkion. Enimmäismaksu on 5 %. Mitä korkeampi myyntihinta, sitä pienempi prosenttiosuus. Lisätietoja tästä laista:

Taiteen jälleenmyyntikorvaus Suomen : Kuvasto
Taiteen jälleenmyyntikorvaus Ruotsissa: BUS

Tietoa ostamisesta
André Derain
(Ranska, 1880-1954)

Landscape

Signed Derain. Relined canvas 17 x 28 cm.

Tuontiarvonlisävero

Tuontiarvonlisävero (12%) tullaan veloittamaan tämän esineen vasarahinnasta​. Lisätietoja saat soittamalla Ruotsin asiakaspalvelumme numeroon +46 8-614 08 00.

Alkuperä - Provenienssi

Arild Wahlstrøm, Norweigan industrialist and art collector, (1909 - 1994).
Thence by descent to the present owner.

Kirjallisuus

The painting has been presented to the Comité Derain and the a certificate will accompany the lot.

Muut tiedot

Arild Wahlström (1909-1994) var norsk industrialist och verkställande direktör och sedermera ordförande för Sande Tresliperi A/S och Sande Paper Mill A/S. Wahlström hade vid sidan om affärer och idrott ett stort intresse för konst och konstsamlande, vilket han delade med sin hustru Aasta. I hemmet på Holmenkollen byggde paret upp en omfattande samling med stora norska och internationella verk. Wahlström reste mycket och kombinerade gärna sina resor med besök hos gallerister och konstnärer. Han utvecklade nära relationer till ett flertal konstnärer och träffade Serge Poliakoff, Hans Hartung och Anna-Eva Bergman, Henry Moore, Soulanges, Manessier, Singier och många fler. Flera av dessa konstnärer gästade familjen i villan på Holmenkollen. Tre gånger var Arild Wahlström inbjuden att besöka Picasso i södra Frankrike med galleristen Kahnweiler men varje gång kom affärer emellan vilket var en stor besvikelse. Wahlströms stora intresse för Picassos grafik hade väckts efter kriget, vid en affärsresa till Paris 1946. På en liten sidogata hade paret Wahlström upptäckt en bild av ett kvinnohuvud i en konsthandel. ”Det var så vackert – vi blev bägge tagna av det med en gång. Det var något extraordinärt”. Händelsen ledde till ett intensivt samlande och resulterade i en av världens största privata samlingar av Picasso-grafik med över 1000 grafiska blad. 1982 donerade Arild Wahlström nästan 500 av dessa blad, bl.a. hela Vollard-sviten till Nationalgalleriet i Oslo. Arild Wahlström och hans hustru var också passionerade golfspelare och Wahlström var under en period president i The European Golf Association.

Luo tili Bukowskilla
  • Aloita myyminen ja ostaminen
  • Tallenna suosikkiesineitä
  • Tallenna hakuja
Onko sinulla jo asiakastili?