Ei yhteyttä palvelimeen

KERSTIN OLBY, a "Steel" clothes hanger with 15 hangers, 21st century

KERSTIN OLBY, a "Steel" clothes hanger with 15 hangers, 21st century

W 140, d 50, h 185 cm.

Paikoittaista kulumaa.

Muut tiedot

Föremålet ingår i vår julkalender - läs mer här: http://bit.ly/2gaMFBT

Möbler för hallar och tamburer, förr om åren inte sällan benämnda hallgarnityr, hade under efterkrigstiden en framskjuten position i den svenska fackpressen. Flera producenter inriktade sig på att finna nya lösningar och skapa attraktiva möbler för "hemmets första rum". Under 1950-talet annonserade bland andra Ateljé Glas & Trä, Kronspegel och Nybrofabriken flitigt i svenska månadsmagasin. Ofta visades garnityr bestående av byrå samt spegel. Fantasirikedom rådde och årligen lanserades nya modeller iteak, ek och jakaranda. Mot slutet av det därpå följande decenniet kom lackfärgerna att få en allt större plats, liksom dekorelement i läder och metall. Under 1970-talet trädde tamburmajoren in på arenan, ofta i grälla kulörer alternativt i kraftig furu.

Hallmöbler är ett således ett område som sett moden komma och gå. Men sällan ges modellerna något större utrymme i auktionsvärlden. Kerstin Olbys "Steel" är ett utmärkt exempel på att det än idag tillverkas hall- och tamburmodeller med intresseväckande design.

För Bukowskis berättar Kerstin Olby om klädhängaren "Steel":

"Iden föddes i samband med att vi fick en beställning till Skara Museum på en kapphylla. Den var helt i trä men sedan valde jag att göra vissa detaljer i stål. Därav namnet Steel. Efter detta tycker vi att det mer framhäver den genuina enkelhet som ofta följer våra möbler och där det blandas stål och trä."

Kerstin Olby tillhör en relativt lite skara samtida möbelformgivare vars modeller på mycket kort tid hunnit etablera sig på auktionsmarknaden. Det främsta skälet till att Olbys möbler har en stark attraktionskraft även på andrahandsmarknaden har säkerligen att göra med hantverkets genomgående kvalitet. I kombination med saklig formgivning som, till skillnad från många andra produkter på marknaden (i synnerhet under 1980-talet), inte upplevs som daterad har Olby skapat en produktkatalog som säkerligen innehåller en del artiklar som kan sorteras in under det som ibland kallas "morgondagens antikviteter".

Huutokauppa päättyi
Onko sinulla vastaava esine jonka haluat arvioituttaa? Pohjoismaiden korkeimmat loppuhinnat meidän kauttamme myytäessä. Ota meihin yhteyttä.
Lähtöhinta
6 000 SEK
Huutokauppa on päättynyt.
Tietoa ostamisesta
Ota yhteyttä
Jessica Löfgren
Tukholma
Jessica Löfgren
Arvioija
+46 (0)727 43 08 79

Asiakaspalvelu
Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme, mikäli sinulla on kysymyksiä liittyen kuljetukseen, maksuun tai muihin asioihin.

Ruotsi
Puhelin maanantai – perjantai klo 9–13
+46 8-614 08 00

Suomi
Puhelin maanantai - perjantai klo 9–13
+358-9-668 91 10

Asiakaspalvelu
Muiden katsomia kohteita