Ei yhteyttä palvelimeen

ERNEST BOREL, Automatic Cocktail, wristwatch, 36 x 36 mm.

ERNEST BOREL, Automatic Cocktail, wristwatch, 36 x 36 mm.

Gold doublé, automatic, plastic glass, date, leather bracelet.
Caliber ETA 55, Case nr. 556401.115478

Vaurioitunut kuori.

Kirjallisuus

Shawkey, Bruce, 'Ernest Borel: More Than Just a Cocktail', NAWCC Watch & Clock Bulletin, November/December 2013, (Hämtad 2016-10-26).

Muut tiedot

Föremålet ingår i vår julkalender - läs mer här: http://bit.ly/2gaMFBT

Ernest Borels Cocktail-klocka introducerades på marknaden 1953. Först som ett damur, till vilket den salufördes att "framhäva den feminina sidan utan att förlora begreppet om tiden". Antingen som en accessoar till cocktailfesten och/eller som en 'conversation piece'.
Med den någorlunda enkla lösningen av två plastskivor, varav den ena roterar medan den andra är fixerad, skapar mittpartiet ett mönster med en kalejdoskopisk effekt. Det ursprungliga mönstret 'sunburst' har efterhand kompletterats med blommor, pilar och stjärnor.
Cocktail-klockorna var under de första åren en relativt liten marknad för Borel. Detta kom att ändras med sextiotalets hippies och flower power-rörelse, som förklarats att de fann den psykedelisk. En version för män introducerades då även, med den så tidstypiska kuddformade boetten. Möjligen banade detta vägen för en mer öppen tanke för unisex-modeller.

Text: Emmelie Skogman, Bukowskis Göteborg.

Huutokauppa päättyi
Onko sinulla vastaava esine jonka haluat arvioituttaa? Pohjoismaiden korkeimmat loppuhinnat meidän kauttamme myytäessä. Ota meihin yhteyttä.
Lähtöhinta
4 000 SEK
Huutokauppa on päättynyt.
Tietoa ostamisesta