1012894

120. "årevaefterjafixatsu...".

Signerad och daterad med dedikation "ådevajusåkuldedärattsvenpkrängdedendärprylenjavisa
ifönstret... deebaraåtackadeåtaemot... E.E. 20.8.64". En "skäroviktjofjäs", silkscreen på papper med foliebakgrund 18 x 26 cm.

Jälleenmyyntikorvaus
Kyllä
Alkuperä - Provenienssi

Sven P Rambro, gallery manager and curator for "kulturcirkeln" at ABF-huset where Elis Eriksson was exhibited. Thence by descent to the present owner.

Lähtöhinta
40 000 - 50 000 SEK / 3 968 - 4 960 EUR
Vasarahinta
Ei myyty
Ostomääräys
On liian myöhäistä jättää ostomääräys.

Ostomääräyksen voi jättää kymmenen kohdetta ennen huudettavaa kohdetta.

Kirjallisuus

Teddy Hultberg, "Håll tjeften: Elis Eriksson - 100 år av åtlydnader", 2006, another version pictured p. 236.
Fred Andersson, "Elis Eriksson - Ting och tecken", 2007, mentioned and another version pictured p. 90.

Lisätietoja

Verket tillkom i samband med att Elis Eriksson deltog i "SVISCH - en manifestation - bilddikter av konstnärer och poeter" på Moderna Museet, 26/9-18/10 1964. Svisch var en publikation utgiven av Kerberos 1964 som trycktes som utställningskatalog för den experimentella utställningen med samma namn på Moderna Museet. Övriga deltagare på utställningen var Bengt Emil Johnson, Jarl Hammarberg, Åke Hodell, Mats G. Bengtsson, Carl Fredrik Reuterswärd, Öyvind Fahlström, Leif Nylén, Torsten Ekbom, Lars-Gunnar Bodin och Per Olof Ultvedt.

Fred Andersson skriver i sin avhandling:
"I den vikbara antologi som trycktes för manifestation "Svisch" hösten 1964 har EE bidragit med ett klippark som när det skärs och viks enligt anvisning bildar en liten låda med huvuden (vinkel + prick), ben/armar (vinklar) och bröst/bakar (B-former). Det kan vara intressant att titta närmare på detta ark, eftersom det är ett både tidigt och typiskt exempel på EE:s trycksaker av detta slag".

Det aktuella exemplaret är daterat före utställningens öppnande i augusti och utklippt och uppfäst på metallfolie, en unik version med personlig dedikation.

Ota yhteyttä arvioitsijaan

Louise Wrede

Tukholma

Louise Wrede
Specialist Contemporary Art

+46 (0)739 40 08 19
louise.wrede@bukowskis.com

Tietoa ostamisesta

Täydelliset ostoehdot

Kuljetukset

Miten teen tarjouksen

Luo asiakastili