1034958

194. CECILIA EDEFALK, "At the Moment Untitled", 2003.

Signed Cecilia Edefalk på etikett a tergo. Unique. Gelatin silver print, 145 x 108 cm including artist's frame.

Jälleenmyyntikorvaus
Kyllä
Alkuperä - Provenienssi

Stene Projects, Stockholm.

Lähtöhinta
100 000 - 150 000 SEK / 9 921 - 14 881 EUR
Vasarahinta
Ei myyty

Kirjallisuus

Jean-Christophe von Ammann e.a, "Cecilia Edefalk", 1999, exhibition catalogue Kunsthalle Bern and Moderna Museet, compare image p. 9-11.

Lisätietoja

Cecilia Edefalk är en av Sveriges mest betydande konstnärer. Vintern 2016/2017 visades en omfattande retrospektiv utställning på Prins Eugens Waldemarsudde. Den förra retrospektiva utställningen med Cecilia Edefalk visades på Moderna Museet 1999, däremellan har hon ställt ut på museer och gallerier utomlands och i Sverige. Bland annat på Berkeley Art Museum and Pacific Film Archive under sommaren och hösten 2016.
Efter den första separatutställningen på Galleri Wallner i Malmö 1988 kom hennes publika genombrott 1990 med en utställning på Galleri Sten Eriksson i Stockholm. Edefalks konstnärliga framgångar har sedan 1988 avlöst varandra, med uppmärksammade verk och utställningar både nationellt och internationellt.
Cecilia Edefalk arbeten ställer frågor om tid och minne, det andliga, förgänglighet och återfödelse. Hennes oeuvre har vuxit fram långsamt och dynamiskt. Och ändå, motivvärlden som framträder på hennes dukar verkar ha ett mystiskt och kodartat samband. Helan och Halvan, Dick Bengtsson-parafraser, magasinbilder och Afrodite – målningar, installationer eller fotografi. Det görs ingen skillnad mellan högt och lågt i Cecilia Edefalks arbeten. Om det så är filmhistoriens mest namnkunniga drumlar eller Hilma af Klint, det Edefalk sysselsätter sig med i sitt konstnärskap är förlagor och redan existerande bildmaterial. Metoden är ofta upprepningen eller ett slags multiplicering, en granskning av skapandets förutsättningar och villkor i förhållande till ett omfattande kulturellt arv och samtida bildflöde.

Helan och Halvan, detta filmhistoriska radarpar. I vårt gemensamma minne kommer de alltid att jaga varandra, gräla och trilla i smutsvatten. Edefalk har utfört ett flertal motiv på detta tema. De flesta är oljemålningar på duk men här har hon tagit upprepningsmomentet ytterligare ett steg och med kamerans hjälp fört över bilden till ett gelatinsilverfotografi.

Ota yhteyttä arvioitsijaan

Karin Aringer

Tukholma

Karin Aringer
Asiantuntija – nykytaide ja valokuva

+46 (0)8 614 08 57
karin.aringer@bukowskis.com

Tietoa ostamisesta

Täydelliset ostoehdot

Kuljetukset

Miten teen tarjouksen

Luo asiakastili