Ei yhteyttä palvelimeen
4
160983

BRUDKLÄNNING, Martin Bergström (Martin Bergström). Nypris ca 35 000 kr.

BRUDKLÄNNING, Martin Bergström (Martin Bergström). Nypris ca 35 000 kr.

Klänningen är tillverkad i vit sidensatin med grafitgrått mönster. Klänningen är fodrad med svart viscosefoder samt med en bolero i form av svarta sidenchiffong tentakler/rotvälta. Mönstret heter "Greatest hits" och har en rapport på tre meter. Storlek 36. Axelmått 9 cm, bystmått 94 cm, midjemått 72 cm, stuss 97 cm, livlängd bak 40 cm, hellängd bak 160 cm, livlängd axel fram 167 cm, släp från stuss 3 meter, ärmlängd 75 cm, överarm 30 cm, handled 20-24 cm.

Alkuperä - Provenienssi

Martin Bergström är designer som förutom mode även designat ett tyg till Carl Malmsten. Han hittar ofta inspiration i naturen.

Muut tiedot

Designerns kommentar: "Jag har tagit fram ett speciellt textilmönster som jag kallar "Greatest hits". Det är ett hopkok av delar från min mönstervärld. Mönstret är sedan tryckt på vit sidensatin med en rapport på tre meter. Jag utgår från en stram silhuett på själva klänningen, mönstret är det väsentliga och får själv tala sitt tydliga språk. Från klänningen kommer sedan tentakler av sidenchiffong som formar rotvältor och rotsystem. Jag har arbetat tillsammans med skräddare Ulrika Svalling".

Klänningarna är unika i sitt slag. Därför har vi valt att inte sätta utropspris utan låter Er som budgivare bestämma värdet. I beskrivningen finner ni vad den skulle kosta i nypris vilket kanske kan fungera som en liten vägledning. Men i slutänden är det ändå Ert bud som gäller. Pengarna går till Kronprinsessparets bröllopsstiftelse, vars ändamål syftar till att stödja barn och ungdomar i Sverige, motverka utanförsskap och främja god hälsa.

Auktion
Söndag 9 maj kl. 15.00
PUB, Ljusgården.