Ei yhteyttä palvelimeen
6
160977

BRUDKLÄNNING, Lovisa Burfitt (Burfitt). Nypris ca 70 000 kr.

Vasarahinta
34 000 SEK
Tietoa ostamisesta
Lisätietoja ja kuntoraportit
Johanna Fock
Tukholma
Johanna Fock
Asiantuntija – muoti
+46 (0)708 92 19 74
BRUDKLÄNNING, Lovisa Burfitt (Burfitt). Nypris ca 70 000 kr.

Böljande sidenklänning med korsetterat liv framtagen med draperingsteknik. Klänningen kommer ur ett enda tygstycke, där axelbandet flyter ut i sitt långa släp. Storlek 38. Midjemått 66 cm, bystmått 84 cm, höft 91 cm.

Alkuperä - Provenienssi

Lovisa Burfitt arbetar både som illustratör och designer med kollektion i eget namn. Är bosatt i Paris.

Muut tiedot

Designerns kommentar: "Inspirationen kommer från Victoria själv. Jag ville ge henne en klänning som är somrigt "ung" och tjusig. Jag tänkte en del på Riverian och glamour när jag tog fram den och ville att klänningen verkligen skulle andas svensk sommar, men samtidigt fest! Silkestyget i "Blanc cassé" är väldigt lätt och flytande, och det långa kombinerade assymetriska axelbandet och släpet får stå för det kungliga. Jag har också tänkt att Victoria kombinerar klänningen med slöjan som hennes mor, drottning Silvia, bar på sin vigsel. Någonting lånat, någonting fått, någonting gammalt....".

Denna klänning framröstades som vinnaren i Svenska Dagbladets läsaromröstning i maj 2009.

Klänningarna är unika i sitt slag. Därför har vi valt att inte sätta utropspris utan låter Er som budgivare bestämma värdet. I beskrivningen finner ni vad den skulle kosta i nypris vilket kanske kan fungera som en liten vägledning. Men i slutänden är det ändå Ert bud som gäller. Pengarna går till Kronprinsessparets bröllopsstiftelse, vars ändamål syftar till att stödja barn och ungdomar i Sverige, motverka utanförsskap och främja god hälsa.

Auktion
Söndag 9 maj kl. 15.00
PUB, Ljusgården.