Ei yhteyttä palvelimeen

Irving Penn

(Yhdysvallat, 1917-2009)
Irving Penn
(Yhdysvallat, 1917-2009)

Irving Penn and Imogen Cunningham, 2 exhibition posters from Camera Obscura 1980 and 1981.

89,5 x 59 cm including frame per part.

Not examined out of frame.
Pale time staining and an insignificant handling crease in the upper area of sheet.

Alkuperä - Provenienssi

Camera Obscura, Stockholm.

Muut tiedot

Lars Hall (1938-2018) var en framgångsrik och prisbelönt reklamman, art director och kreatör som haft enormt inflytande på den svenska reklambranschen och kallats för Sveriges främsta art director någonsin. Tillsammans med sina partners på den legendariska annonsbyrån Hall & Cederquist samt Lennart Durehed drev han 1977-83 det mytomspunna galleriet Camera Obscura.
Galleriet var det första i Sverige som fokuserade helt på fotografi. De ställde ut många av de internationella fotografer som idag betraktas som ikoner. Bilder av bl.a Irving Penn, Diane Arbus, Walker Evans, Edward Weston och Christer Strömholm hängde på väggarna i källarvalven i Gamla Stan. Marknaden och intresset för fotografi i Sverige såg helt annorlunda ut vid den här tiden vilket gör det svårt att utifrån dagens förutsättningar riktigt förstå hur banbrytande ett fotogalleri var. I New York blomstrade den fotografiska scenen med gallerier som ställde ut och sålde arbeten av både samtida och historiska fotografer, MoMas avdelning för fotografi hade funnits i trettio år redan. Både Lars Hall och Lennart Durehed hade varit i New York och sett de stora möjligheterna. När galleriet öppnade fanns ingen motsvarande institution i Skandinavien. Camera Obscuras första utställning var en separatutställning med Irving Penn. Det kom att bli totalt fyra Penn-utställningar och det var på Camera Obscura som hans platinabilder visades för första gången i Europa.

Huutokauppa päättyi
Onko sinulla vastaava esine jonka haluat arvioituttaa? Pohjoismaiden korkeimmat loppuhinnat meidän kauttamme myytäessä. Ota meihin yhteyttä.
Lähtöhinta
2 500 SEK
Huutokauppa on päättynyt.
Tietoa ostamisesta
Kuvan käyttöoikeudet

Tämän tietokannan taideteokset ovat tekijänoikeudella suojattuja, eikä niitä saa kopioida ilman oikeudenhaltijoiden lupaa. Teokset kopioidaan tässä tietokannassa Bildupphovsrättin lisenssillä.

Ota yhteyttä
Karin Aringer
Tukholma
Karin Aringer
Asiantuntija – nykytaide ja valokuva
+46 (0)702 63 70 57

Asiakaspalvelu
Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme, mikäli sinulla on kysymyksiä liittyen kuljetukseen, maksuun tai muihin asioihin.

Ruotsi
Puhelin maanantai – perjantai klo 9–13
+46 8-614 08 00

Suomi
Puhelin maanantai - perjantai klo 9–13
+358-9-668 91 10

Asiakaspalvelu