Ei yhteyttä palvelimeen
Muut
772242

A cakestand from the Royal Wedding of Prince Carl-Philip and Princess Sofia in 2015.

A cakestand from the Royal Wedding of Prince Carl-Philip and Princess Sofia in 2015.

All proceeds from the auction will go to Barncancerfonden. Length 301, depth 121, height 200 cm.

Wear, stains, paper with damage.

Alkuperä - Provenienssi

Prins Carl-Philips och Prinsessan Sofias bröllop 2015.

Muut tiedot

Tårtställningen från prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop auktioneras ut

Sveriges bagare & konditorer fick den stora äran att ansvara för tårtan på prins Carl Philip och prinsessans Sofias bröllop och valde att låta Svenska Konditorlandslaget baka tårtan. Konditorerna i laget är meriterade från EM, VM och OS, och bakade en ljuvlig sommardröm med den numera rikskända ingrediensen pop rocks i – en idé som prinsen själv låg bakom. Tårtan serverades på en meterhög aluminiumställning med 15 plattformar för tårtor och underliggande belysning. Nu auktioneras tårtställningen ut till förmån för Barncancerfonden.

– Det var en stor ära att få göra bröllopstårtan, och den fina ställningen vill vi nu ska komma till ytterligare användning som vacker serveringsställning till tårtor eller bufféer hos den lyckliga köparen. Genom att äta gott kan man göra gott. Intäkterna från försäljningen av den kungliga tårtställningen går oavkortat som bidrag till Barncancerfonden, säger Martin Lundell, VD på Sveriges bagare & konditorer.

Tre månader före bröllopet presenterades alternativ på ställning och tårta för prinsparet som varit mycket engagerade i framtagningen. När prinsparet fick se förslaget på den spiralformade tårtställningen i polerad aluminium fastnade de direkt för den.
– Vi förstod att det var viktigt för brudparet att forma sitt eget bröllop, att det skulle kännas personligt och speciellt. Både prinsen och prinsessan uppskattade den spiralformade ställningen, som de tyckte kändes ny och stilren, fortsätter Martin Lundell. Det är designbyrån Logo Grande som står bakom formgivningen i nära samarbete med konditorerna och prinsparet. Ställningen är skapad i massiv, polerad aluminium. Den är tung och stabil och den rostar aldrig. Spiralformen symboliserar den evigt spirande kärleken. När tårtan serverades fanns en hertigkrona i karamell på toppen av ställningen.

Verket bestod i sin helhet av 15 stycken tårtor som var och en pryddes av garnityr i karamell och vackra karamell- och sockerrosor. Utvalda gäster fick närvara när brudparet gemensamt och traditionsenligt skar första biten av tårtan i Lovisa Ulrikas matsal i Bernadottevåningen i Stockholms slott.

Pengarna går till Barncancerfonden Auktionen sker hos Bukowskis och pengarna från försäljningen går oavkortat till Barncancerfonden, vars vision är att utrota barncancer. Efter att ha arbetat i drygt 30 år med att fler ska överleva klarar sig idag cirka 80 procent av barnen. Så sent som på 1970-talet var förhållandena de omvända.

Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige – helt utan bidrag från stat, kommun eller landsting. Detta kan endast ske tack vare bidrag från privatpersoner, företag och organisationer. Barncancerfonden är godkänd av Svensk Insamlingskontroll vilket garanterar att pengarna alltid går till rätt ändamål.

Huutokauppa päättyi
Onko sinulla vastaava esine jonka haluat arvioituttaa? Pohjoismaiden korkeimmat loppuhinnat meidän kauttamme myytäessä. Ota meihin yhteyttä.
Lähtöhinta
8 000 SEK
Huutokauppa on päättynyt.
Tietoa ostamisesta
Mitä kuljetus maksaa?

Paketointi ja vakuutus

Kaikki lähetettävät esineet ovat vakuutettuja sekä huolellisesti ja tarkoituksenmukaisesti pakattuja uniikin esineesi suojaamiseksi.

Miten tilaan kuljetuksen?

Kun olet suorittanut maksun voit tilata kuljetusken Omat Sivut -osion kautta

Milloin esineeni toimitetaan?

Tilauksesi käsitellään 2-5 päivän sisällä toimituksen varauksesta. Saat toimitusvahvistuksen sähköpostitse, kun pakettisi lähtee Bukowskilta. Huomaathan, että kotiinkuljetuksen voi tilata vain siihen osoitteeseen, jonka olet antanut laskutusosoitteeksesi, kun maksu suoritetaan Klarnan kautta.