No connection to server
350
191905

Cecilia Edefalk

(Sweden, Born 1954)
Estimate
600 000 - 800 000 SEK
54 500 - 72 700 EUR
58 000 - 77 300 USD
Hammer price
550 000 SEK
Covered by droit de suite

By law, the buyer will pay an artist fee for this work of art. This fee is 5% of the hammer price, or less. For more information about this law:

Sweden: BUS
Finland: Kuvasto

Purchasing info
Image rights

The artworks in this database are protected by copyright and may not be reproduced without the permission of the rights holders. The artworks are reproduced in this database with a license from Bildupphovsrätt.

Cecilia Edefalk
(Sweden, Born 1954)

”Utan titel, (Dykmålning)”

Signed Cecilia Edefalk and dated 2009 on verso. Canvas 175 x 240 cm.

Provenance

Galleri Brändström, Stockholm.

Literature

Dagens Nyheter 9 June 2008, compare picture on cover to Kulturdelen.

More information

Ur utställningskatalogen "ceci" Cecilia Edefalk, Lunds Konsthall, 2008.

Ingen spegel

Vintern 2001 promenerade jag Skeppsbron utmed Gamla Stan mot Slussen och förundrades av spegelbilden av staden i vattnet. Det var en absolut vindstilla natt. Mötet mellan land och vatten blev en tunn linje, som om man pressat två spegelskivor mot varandra. Inte en krusning på vattenytan.
Tom.
En impuls att fotografera fick mig att gå ned till vattenbrynet vid min ateljé några veckor senare. Det var mycket kallt, vattnet hade tjocknat och isen hade börjat lägga sig som en tunn oljig hinna. Jag valde en viss sten att stå på under en tårpil och höjde kameran mot ögat för att ta ett fotografi. I samma andetag såg jag en vit papperslapp ligga på ett bestämt sätt på en annan sten intill mig. Jag böjde mig ner och tog upp lappen, vände på den för att se vad det var.
Det var ett svart-vitt fotografi och när jag såg motivet, en naken kvinna som dök ner i en pool, blev jag häpen. Kompositionen är perfekt, hon klyver vattnet med fingertopparna och kroppen är fortfarande över vattenytan. Ett fruset ögonblick. Fotografiet måste ha tagits på natten för omgivningen var mörk men poolen var upplyst. Det saknade signatur.

                  Cecilia Edefalk