53
913596
Linn Fernström
(Born 1974)

"Dansande begravning"

Signed Linn Fernström. Executed in 2003. Panel in three parts, total measurements 244 x 324 cm.

Droit de suite: Yes
Estimate: 

500 000 - 600 000 SEK

51 813 - 62 176 EUR

Hammer price: 
Unsold
Provenance

Galleri Lars Bohman, Stockholm.

Exhibitions

Galleri Lars Bohman, Stockholm, "Linn Fernström", 27 August - 2 October 2005.

Literature

Galleri Lars Bohman, Stockholm, "Linn Fernström", 2005, ill p. 45.

Related content

"Det är svårt att inte som betraktare tappa hakan inför Linn Fernströms måleriska tablåer i vilka allt är påträngande och storstilat: format, handling, egensinne, komposition, form och färg. Men vad handlar alla dessa målningar om? Varför denna märkliga polaritet mellan djur och människa, mellan ungt och gammalt, mellan litet och stort - och varför dessa envetna upprepningar, denna hasard mellan dröm och verklighet, mellan liv och död? Vad vill hon egentligen berätta med sina idylliska scenografier som hastigt kan växla över i mardrömmar som fylls av hot och längtan, av dramatik och stiltje av exotism och vardaglighet. /.../

I Fernströms universum är allt så dunkelt och ställt på ända, men likafullt råder inga gömställen. Likt den unga kvinnan som noggrant studeras framifrån, från sidan och bakifrån, blir allt sett och registrerat in i minsta detalj. Vi kan så ta plats vid hennes sida för att inspektera och inspekteras och över oss svävar all denna kännbara oro över sakernas tillstånd.
/.../

År 2005 står Fernström, liksom sin figurant, stadigt mitt i händelserna centrum och hennes måleriska lust, som redan manifesterats genom en stor mängd målningar och teckningar under de senaste åren, tycks lika outsinlig som nödvändig. Förhoppningsvis kan vi fortsätta att följa Fernströms erövringar av bildrummet och se hur hennes centrum kommer att förflyttas, förskjutas och fördjupas. För många av oss ligger det mesta i det förflutna, för Fernström återstår framtiden".

Utställningskatalog Galleri Lars Bohman, Stockholm, "Linn Fernström", 2005, text av Mårten Castenfors, sid 6 och 10-11.

Purchasing info
Contact specialist
Karin Aringer
Stockholm
Karin Aringer
Specialist Photography, Contemporary Art,
+46 (0)8 614 08 57