958836

95. MATS GUSTAFSON, "Jacobs stege".

Not signed. Mixed media with collage 27.5 x 36.5 cm.

Droit de suite
Yes
Estimate
10 000 - 15 000 SEK/1 049 - 1 574 EUR
Hammer price
10 000 SEK

It is too late to place absentee bids for this lot.

You must be logged in to place absentee bids.

Related content

Jacobs stege var ett svenskt underhållningsprogram som sändes på SVT i fyra säsonger åren 1985-1988. Programledare var Jacob Dahlin med bisittare Täppas Fogelberg, Ana Martinez och Susanne Ljung.

Det aktuella auktionsnumret är förlagan till programmets logotype skapad av Mats Gustafson. Mats själv minns arbetet med logotypen enligt nedan:

"Jacob Dahlin var en mycket god vän till mig. 1980 hade jag flyttat till New York och Jacob var ofta där på besök. Han var då känd från radio-programmet "Galaxen". I NY hade jag kommit igång att arbeta som illustratör och gjorde vid den tiden modeteckningar för bl a amerikanska Vogue och Interview Magazine. I Sverige hade jag tidigare gjort några logotyper som hade uppmärksammats - "Impuls" (H&M), "Café Opera" och "Synsam" (glasögonen).
När Jacobs egen TV show skulle lanseras (1985) bad han mig göra logotypen. Då jag bodde i NY såg jag inte så många av hans program men jag vet att Jacobs Stege blev en stor succé och mycket populär. Bland hans gäster kunde man få se stjärnor som Diana Ross, Tina Turner och Janet Jackson.
Jag kom själv med på ett hörn som gäst i ett av hans program i samband med en utställning av mina teckningar på Galleri Stockholm Mobile, 1986."

Contact the cataloguer

Amanda Wahrgren

Stockholm

Amanda Wahrgren
Specialist Modern Art, Prints

+46 (0)702 53 14 89
amanda.wahrgren@bukowskis.com

Purchasing info

Terms & Conditions details

Transports

How do I place a bid

Create account