No connection to server
482
1331469

Konrad Mägi

(Estonia, 1878-1925)
Konrad mägi, "roma".
Konrad mägi, "roma".
Konrad mägi, "roma".
Konrad mägi, "roma".
Konrad mägi, "roma".
Konrad mägi, "roma".
Konrad mägi, "roma".
Konrad mägi, "roma".
Konrad mägi, "roma".
Konrad mägi, "roma".
Konrad mägi, "roma".
Konrad mägi, "roma".

"Roma"

Signed K. Mägi. Canvas 73 x 71.5 cm. Certified verso. Bukowskis thank Eero Epner and Konrad Mägi Foundation for confirming the authenticity of the work.

Droit de suite: No
Estimate: 

350 000 - 400 000 SEK

35 035 - 40 040 EUR

Hammer price: 
3 050 000 SEK
Provenance

Diplomat Aleksander Warmas Collection, Estonia.
Voldemar Sõjamägi, Sweden.
Thence by descent to the present owner.

Exhibitions

According to information exhibited at a museum in Värmland, Sweden, 1945.

Related content

1878 föds Konrad Mägi i södra Estland. Redan som ung har han konstnärliga ambitioner och sin första utbildning får han genom teckningskurser i Tartu i slutet av 1800-talet. Samtidigt utvecklar han ett intresse för andra konstnärliga uttryck som teater och musik, främst violin. År 1903 fortsätter Mägi sin utbildning i Sankt Peterburg och 1907 reser han vidare till Åland och umgås i kretsar med andra konstnärer som medlemmarna i den modernistiska Noor-Eesti gruppen och de svenska och finländska konstnärerna som var verksamma i Önningebykolonin. Hösten 1907 beger han sig till Paris och studerar vid Académi Colarossi. Mägis skapande under denna period är präglat av intrycken från impressionismen och fauvismen och inriktningarna får stor betydelse för hans skapande framöver. Mägi återvänder efter studierna till Estland och Tartu och börjar undervisa som lärare på Pallas Art School. Under hans senare år blir expressionismen mer tongivande i hans skapande och vid resor till Italien, framför allt Capri. De två verk av Konrad Mägi som är inkluderade i höstens auktion visar just motiv från denna tid och är troligtvis utförda under tidigt 1920-tal.

Även om Mägis konstnärskap var uppskattat under hans livstid tog det lång tid innan han fick sitt stora erkännande som konstnär. I dagsläget uppskattas hans totala produktion till omkring 400 målningar. Hälften av dessa beräknas ha gått förlorade eller förstörts. I början av den sovjetiska ockupationen av Estland svartlistades Mägis måleri och all offentlig exponering blev förbjuden. Det är först under 2000-talet som intresset för Konrad Mägi ökat igen och idag räknas han som en av det viktigaste konstnärerna inom estnisk konsthistoria.

Att verk av Konrad Mägi kommer ut till försäljning på auktion hör till ovanligheterna och det är med stor glädje Bukowskis presenterar två målningar av denne eftersökte konstnär. ”Roma” har bland annat ingått i Diplomat Aleksander Warmas samling och finns avfotograferad i hans hem. Efter detta har de två aktuella katalognumren befunnit sig i en privat samling och inte varit kända för omvärlden. ”Roma” har en längre tid eftersökts av Konrad Mägi Foundation i Estland.

Purchasing info
For condition report contact specialist
Lena Rydén
Stockholm
Lena Rydén
Head of art, Specialist Modern Art
+46 (0)707 78 35 71