No connection to server

Artwork by Eddie Martinez at Contemporary Art & Design

Den amerikanske konstnären Eddie Martinez har slagit igenom stort de senaste åren och är både välkänd och uppskattad av kritiker och samlare för sitt impulsiva och råa, nästan aggressiva, måleri. I sina verk blandar han figurativt och abstrakt såväl som olika tekniker, färger och strukturer på ett fritt och personligt vis. Hans inspirationskällor går att finna i så skiftande genrer som popkultur, abstrakt expressionism och surrealism. Mötet med Cobra-gruppen och verk av konstnärer som Karel Appel och Asger Jorn har också varit betydelsefulla för Martinez konstnärliga uttryck.

Målningen ”Bird Heading” från 2005 är ett gott exempel på övergången från den mer figurativa stilen i inledningen av Martinez karriär till dagens mer abstrakta uttryck, den är en självklar pusselbit i vad som just nu är ett av världens mest omtalade konstnärskap. Dödskallen i olika former är ett vanligt återkommande motiv tillsammans med ankor och clowner i seriefigursliknande stil.

Eddie Martinez representeras av väletablerade internationella gallerier som Timothy Taylor i London och Mitchell-Innes & Nash i New York. Han har ställt ut på flertalet institutioner och gallerier runtom i världen.

Hans första separatutställning ägde rum på svenska galleriet Loyal i Stockholm 2005, han kommer att ha en separatutställning på galleriet igen 2021. 2019 hade Martinez bland annat en utställning på Perrotin i Hong Kong med titeln ”EMHK19” och en utställning kallad "Fast Eddie" på Museum of Contemporary Art Detroit. Han hade även en separatutställning på Bronx Museum of the Arts, ”Eddie Martinez: White Outs”, november 2018 till februari 2019.

Martinez och hans konst har synts i artiklar i magasin som Forbes, The New Yorker, Modern Painters, The New York Times, ArtReview och ARTNews.


Eddie Martinez

(USA, Born 1977)

Title
"Bird Heading"

Signed E. Martinez and dated 06. Acrylic on paper 114 x 152 cm.

Estimate
300 000 – 350 000 SEK

The artwork will be sold on Contemporary Art & Design on 17 June and on view 11–15 June at Berzelii Park 1 in Stockholm, Sweden.

Visit lot >


Contact our specialists:


Karin Aringer
Stockholm
Karin Aringer
Specialist Photography, Contemporary Art
+46 (0)702 63 70 57