Kan inte nå servern

Made in Sweden – Unika porträtt


Ikoniska bilder av kända svenskar

Zara Larsson, Carl XVI Gustaf & Astrid Lindgren


Bukowskis presenterar fotografier på höstens första Live auktion Made in Sweden.


Se alla fotografier


Ett unikt porträtt av Sveriges kung, en bild av allas vår Astrid Lindgren och ett ikoniskt fotografi av Ingrid Bergman – fotografi kan, som inget annat medium, fånga stämningar och känslor. I den här auktionen har vi samlat unika fotografier av några av Sveriges mest kända och älskade personer.


Bruno Ehrs

"Carl XVI Gustaf, Skeppsholmen, maj 2002"

I samband med Stockholms 750-årsjubileum gjorde Ehrs en serie porträtt av kända stockholmare. En av dem var Carl XVI Gustaf. Ehrs har även i fortsättningen anlitats av kungafamiljen för officiella porträtt och debuterade 2010 med förlagor till frimärken som avbildade det svenska kungaparet.

Motivet återfinns (som gelatinsilverfotografi) i samlingen på Nationalmuseum, Stockholm, på Svenska Kulturinstitutet i Rom samt i Kronprinsessan Victorias privata samling.


Läs mer


Ur serien "Omfamningen". Signerad och numrerad 6/20 a tergo. Framtagen 2002.


Jacob Forsell

"Astrid Lindgren", 1987

Astrid Lindgren (1907-2002) är bekant bland både barn och vuxna som Sveriges mest kända barnboksförfattare. Men sina böcker om Pippi Långstrump, Barnen i Bullerbyn, Nils Karlsson Pyssling, barnen på Saltkråkan och Karlsson på taket är hon ett välkänt namn även internationellt. Hennes böcker har till exempel översatts till hela 107 olika språk och sålt i cirka 165 miljoner exemplar.

Bilden på hela Sveriges Astrid Lindgren är tagen i hennes sommarhus på Furusund i Stockholms norra skärgård den 10 oktober 1987.


Läs mer



Albert Wiking

"Zara", 2015


Albert Wiking, född 1956 i Caracas, är en svensk fotograf och formgivare. Wiking har ett flertal utställningar och böcker bakom sig. Fotografiet på Zara Larsson ingick i Albert Wikings utställning ”We Have A Dream” 9 december, 2016 — 19 februari, 2017 på Fotografiska i Stockholm och ingick i en serie på 114 porträtt där syftet var att inspirera till att våga finna sin dröm.


Signerad Albert Wiking och numrerad 5/12. Fine art pigment print.


Läs mer



Åke Lange

"Ingrid Bergman", 1935


Erik Åke Lange var under 1930-talet en av Sveriges mest uppmärksammade fotografer. Han laborerade gärna med ljuseffekter i bilden och fick internationellt erkännande. Langes bilder publicerades i facktidskriften Photography och ställdes ut på ett flertal fotoutställningar i London och Antwerpen. Han gick i lära och var anställd hos fotograf Herman Bergne på Hamngatan i Stockholm, innan han öppnade egen studio på Kungsgatan. I sin samtid var han även känd som en framgångsrik mode- och porträttfotograf, främst inom teater och film. Lange utnämndes till kunglig hovfotograf efter att ha fotat kung Gustav V.

I porträttet av den världsberömda skådespelaren Ingrid Bergman, känd för bland annat huvudrollen i filmklassikern Casablanca, har Åke Lange lyckats fånga en särskild stämning i sin komposition av skuggor och ljus.

Stämpelsignerad av Åke Langes Estate och numrerad AP 1 a tergo. C-print.


Läs mer


För förfrågningar & konditionsrapport Kontakta kategorispecialist


Louise Wrede
Stockholm
Louise Wrede
Specialist samtida konst, Private Sales
+46 (0)739 40 08 19
Karin Aringer
Stockholm
Karin Aringer
Specialist fotografi och samtida konst
+46 (0)702 63 70 57
Andreas Rydén
Stockholm
Andreas Rydén
Chefsspecialist konst, Vice VD
+46 (0)728 58 71 39