Kan inte nå servern

Bukowskis presenterar Anselm Reyle på Contemporary Art & Design


Anselm Reyle

Utan titel, 2007


Anselm Reyle, född 1970, lever och verkar i Berlin. Han är utbildad på Staatliche Akademie der Bildenden Künste, i Stuttgart och i Karlsruhe. Efter att ha undervisat på konstskolor i Berlin, Hamburg och Karlsruhe blev han 2009 professor i teckning och måleri i Hamburg.

Reyles konstnärskap kännetecknas av materialen som han arbetar med. Hans målningar, skulpturer och installationer byggs upp av färdiga material och föremål som han flyttar och modifierar visuellt och kontextuellt. Det kan vara folie och plast från butiksfönster, billack, akrylplast, neonrör och plastskräp. Detta fogar han samman i abstrakta verk där han kombinerar materialen med måleri. De glansiga reflekterande ytorna har blivit ett av hans främsta signum. I sina ”stripe paintings” kombinerar han material och färger i vertikala ränder. Han leker med de olika ytornas materialitet och uttryck, infogar ofta avbrott i rändernas till synes ordentliga och välstrukturerade former. Folien får gärna ha veck som bryter av de räta linjerna och ett oväntat färgstänk har blivit en del av hans återkommande detaljer. Det som på avstånd liknar en rätlinjig och ordningsam randning får på nära håll ett helt annat liv och struktur. I dessa serier framgår verkligen Reyles glädje och fascination för de oändligt antal kombinationer som det enkla mönstret kan upprepas i. Även den svartmålade stålramen är en del av konstnärens vision.



› Signerad Anselm Reyle och daterad 2007. Akryl, silverfolie, plexiglas på duk 137,7 x 116,5 cm inklusive bemålad stålram. Utrop 500 000 – 600 000 SEK.


Andra kända serier i Reyles konstnärskap är hans ”foil paintings” där han placerar metalliskt skimrande plastfolie i genomskinliga plexiboxar. De spännande tredimensionella formerna drar ögonen åt sig som läckert färgade karameller. Inom skulptur har han arbetat med både brons och keramik, alltid med dragning åt starka klara färger och blanka hårda ytor.

Tillsammans med sitt team skapade han stora installationer med monumentala hängande mobiler i metall, neonrörsinstallationer och stora keramikurnor till sina senaste separatutställningar på till exempel Kunsthalle Vogelmann/Kunstverein Heilbronn (pågår till 23 oktober 2022), Aranya Art Center, Qinhuangdao, China (2020), Galerie Almine Rech i Bryssel och König Galerie Berlin (2017).

Verk av Anselm Reyle återfinns bland annat i Pinault Collection, Venedig och Sammlung Boros och Daimler Collection i Berlin samt Centre Pompidou och Fondation Louis Vuitton, båda i Paris.


Verket säljs på Contemporary Art & Design.

Visning 21 – 25 oktober, Berzelii Park 1, Stockholm
Auktion Live 26 oktober, Arsenalsgatan 2, Stockholm


Till verket



Förfrågningar & konditionsrapporter Kontakta specialist


Louise Wrede
Stockholm
Louise Wrede
Specialist samtida konst, Private Sales
+46 (0)739 40 08 19
Karin Aringer
Stockholm
Karin Aringer
Specialist fotografi och samtida konst
+46 (0)702 63 70 57