Kan inte nå servern

Bukowskis presenterar Banksy på Contemporary Art & Design


› Banksy, ”Soup Can”. Utrop 400 000 – 600 000 SEK.


En samling

Banksy


Bukowskis har på höstens auktion fått förtroendet att sälja flera betydelsefulla verk av Banksy.

Den brittiska konstnären Banksy har gått från att måla olaglig street art i Bristol till att vara en av världens mest kända personer. Trots detta har han lyckats hålla sin egentliga identitet hemlig, de flesta tror att det är en man född ca 1974 i närheten av Bristol men det har även förts fram teorier om att det är ett kollektiv av konstnärer som samarbetar under samma pseudonym.

Hans konstverk är ofta satiriska med tonvikt på politik, kultur och etik. Han har ett stort samhällspolitiskt engagemang och finansierar bland annat ett eget fartyg som hjälper båtflyktingar i Medelhavet. Hans konst ifrågasätter ofta själva konstbranschen och han och hans medarbetare har genomfört en rad happenings där han bland annat sålt sin konst på gatan för låga priser.

› Banksy, ”Sale Ends Today”. Utrop 300 000 – 400 000 SEK.



› Banksy, ”Monkey Queen”. Utrop 150 000 – 200 000 SEK.


Idag kan man beskriva honom som en av samtidens viktigaste ikoner. Det tycks som att ju mer han tar ställning, desto mer ökar hans popularitet. Banksy lyckas hela tiden sätta fingret på samhällskroppens ömma punkter, det kan vara alltifrån monarkin till miljöfrågor och masskonsumtion. Ända sedan hans konst, en blandning mellan graffitti och stencilering, började dyka upp i Storbritannien under 1990-talet så har han lyckats behålla sin aktualitet. Som ingen annan konstnär idag lyckas Banksy peka ut samtidens stora aktuella frågor. Varje verk vänder upp och ner på samhällets auktoriteter och maktpositioner och vi vet aldrig på förhand var i världen nästa konstverk skall dyka upp.


Verken säljs på Contemporary Art & Design.

Visning 21 – 25 oktober, Berzelii Park 1, Stockholm
Auktion Live 26 oktober, Arsenalsgatan 2, Stockholm


Till samlingen


› Banksy, ”Golf Sale”. Utrop 200 000 – 300 000 SEK.


Förfrågningar & konditionsrapporter Kontakta specialist


Louise Wrede
Stockholm
Louise Wrede
Specialist samtida konst, Private Sales
+46 (0)739 40 08 19
Karin Aringer
Stockholm
Karin Aringer
Specialist fotografi och samtida konst
+46 (0)702 63 70 57