No connection to server
1192781

Marie Capaldi

(Sweden)
Marie capaldi, oil on canvas, signed and dated 2011 verso.
Marie capaldi, oil on canvas, signed and dated 2011 verso.
Marie capaldi, oil on canvas, signed and dated 2011 verso.

MARIE CAPALDI, oil on canvas, signed and dated 2011 verso.

27 x 35 cm.

Droit de suite: No
Location:
Exhibitions

Galleri Arnstedt, Östra Karup Båstad.

Related content

"Rasande skickligt måleri rotat i klassisk tradition. Marie Capaldi har gett sin utställning en latinsk titel, "Refulgens". Det ska i det här fallet översättas som "återsken" och syftar på hur konstnären ser sig själv i de unga tvillingdöttrarna som porträtterats.
Capaldi, som är gift med målaren Jarl Ingvarsson, har följt och målat döttrarna sedan de föddes för 23 år sedan. Det har resulterat i många bilder och ett flertal utställningar, varav fyra på Susanne Pettersson Gallery. Den senaste, för två år sedan, var ett undantag då det var katter som porträtterats. Det var en ljuvlig utställning, särskilt för oss kattälskare, där skeptiskt blängande katter mötte konstbetraktarens blick.
Capaldi är en expressiv målare med smak för starka färger. Färgskalan har dock både dämpats och mörkats med ett starkt inslag av svart (kläderna) och brunt (håret). Munnarna och ögonen är accentuerade i porträtt präglade av selfiens något nollställda karaktär.”
Ur recension i SvD, 15 april 2018

"Med hjälp av en avsiktligt tafflig och smågullig intimism skildrar Capaldi "den lilla världen": ungarna, utsikten genom fönstret, vardags- och samlarprylarna.
Att Capaldi, som ställer ut på Galleri Magnus Karlsson, är utbildad på Valand råder det inte något tvivel om. Inte heller om att hennes måleri influerats av såväl Ernst och Helene Billgren som Jarl Ingvarsson och Lena Cronqvist.
Men det som gör hennes bilder intressanta är de ofta små, men avgörande nyanser som trots allt skiljer henne från förebilderna: mindre distans och ironi än hos paret Billgren, en lågmäldare kolorit och gestik än hos Ingvarsson och mindre av psykologiskt trauma än hos Cronqvist. Det är dessa skillnader, inte likheterna, som får mig att se fram emot hennes nästa utställning.”
Ur recension i DN Kultur, 28 sept 1997

Purchasing info
Contact
Johan Jinnerot
Stockholm
Johan Jinnerot
Specialist Old master paintings
+46 (0)739 400 801

Customer service
Please contact Customer Support for inquiries regarding transport, payment and other questions.

Sweden
Telephone hours: mon - fri 9 am - 5 pm
+46 8-614 08 00

Finland
Telephone hours: mon - fri 9 am - 1 pm
+358-9-668 91 10

Customer Service
Auction closed
If you have a similar object we can help you with an up-to-date valuation. We have the highest final prices in Scandinavia. Contact.
Estimate
10 000 SEK
The auction is closed.