No connection to server

ÅSA PÄRSON, "Fabricate", shawl, 2018

ÅSA PÄRSON, "Fabricate", shawl, 2018

Hand-woven wool, silk, linn and alpaca. 197 x 70 cm.

More information

Åsa Pärson, född 1970, arbetar som frilansformgivare och handvävare med bas i Stockholm, Sverige.

Åsa har en MFA examen i design från Konstfack, Stockholm. Åsa startade sin verksamhet 2001 och har arbetat med uppdrag från bl. a företag som Almedahls, Anno, Kvadrat A/S m fl.

I sin roll som handvävare och curator har Åsa ställt ut och kurerat utställningar med konsthantverk i t ex England, Japan, Finland och Sverige.

2004-2005 arbetade Åsa med produktutveckling av handvävda tyger I siden i Laos och Kambodja. Under 2011-2013 med produktutveckling för en NGO i Kathmandu, Nepal.

2017 initierade och grundade Åsa Svenska Vävakademin tillsammans med flera kollegor inom fältet. Med visionen att skapa ett forum för professionella vävare I Sverige.

Åsa blev tilldelad ett 5-årigt arbetsstipendium från Konstnärsnämnden 2017. I oktober 2017 lanserade Åsa en bok om provvävning som skissmetod, Fabricate-composition and texture. Lansering och utställning hölls på Fiberspace Gallery I Stockholm. Boken tilldelades Svensk Bokkonst 2017.

Åsa har under 2018 och våren 2019 arbetat med ett projekt i Sittwe, Rakhine, Myanmar som handlat om hållbara och säkra färgningsmetoder och nya sätt att arbeta med produktutveckling för vävning.

2018 arbetade Åsa med ett uppdrag från Nationalmuseum och har formgivit och handvävt nya möbeltyger till restaurangen.

2019 tilldelades Åsa mästartitel i handvävningsyrket.

Åsa har precis avslutat ett omfattande bokprojekt om handvävning för Bonnier Fakta. Boken publiceras under våren 2021.

REPRESENTERAD Landstinget i Västernorrland, Stockholms Läns Landsting,
Nationalmuseum, Röhsska Muséet, Uppsala Kommun, Umeås Landsting och Statens Konstråd

Auction closed
If you have a similar object we can help you with an up-to-date valuation. We have the highest final prices in Scandinavia. Contact.
Estimate
3 500 SEK
The auction is closed.
Purchasing info