No connection to server
1297854

Jacob Felländer

(Sweden, Born 1974)
Jacob felländer, photograph mounted to glass signed and numbered 1/2.
Jacob felländer, photograph mounted to glass signed and numbered 1/2.
Jacob felländer, photograph mounted to glass signed and numbered 1/2.

Jacob Felländer, photograph mounted to glass signed and numbered 1/2.

"Blue Kaos", 2009. Signed Jacob Felländer and numbered 1/2 AP on certificate on verso. Printed in 2012. C-print mounted to glass 80 x 175 cm.

Droit de suite: Yes
Location: Bukowskis, Berzelii Park 1, Stockholm

The works can be seen at Bukowskis, Berzelii Park 1, 15 - 18 September, Wednesday - Friday 11 am – 5 pm, Saturday 11 am – 3 pm.

*Collect your purchase
Bukowskis Västberga allé 3, from 24 September

Provenance

Acquired directly from the artist by the present owner.

Related content

Jacob Felländer är just nu aktuell med ”The Great Escape”, ett konstprojekt som rymmer fyra olika discipliner: konst, musik, mode och kreativitetsutbildning. ”The Great Escape” visas 2 – 19 september på Sergels torg i Stockholm.

I en artikel i Svenska Dagbladet 27 augusti 2021 berättar Felländer mer om det mångsidiga projektet:
”Med sina abstrakta fotografier av storstäder och landskap har Jacob Felländer blivit en av Sveriges mest hyllade fotokonstnärer. Paret Bill och Hillary Clinton tillhör hans främsta samlare, bland utställningarna syns MOCA Miami, Hamilton Gallerys i London och Camera Works i Berlin.
– Jag har alltid utmanat gränserna för vad en bild är. Den vanligaste definitionen är att det är ett fryst ögonblick, på en plats fångad från en vinkel och sedan tvådimensionellt placerad på en vägg eller skärm. Jag har istället skapat flera ögonblick, perspektiv och platser samtidigt. Bilden behöver heller inte vara tvådimensionell. Man kan exempelvis låta betraktaren ta sig in i bilden med så kallad virtual reality eller låta bilden flyta ut i rummet med hjälp av hologram och textil.

Jacob Felländer föddes i Stockholm och studerade fotografi och grafisk design i USA innan han 2003 reste jorden runt med en samling analoga kameror. Han började utforska fotografiets gränser med hjälp av dubbelexponeringar. Resultatet blev stadsporträtt som fulla av kaos och rörelse fångade det urbana livet. Är The Great Escape ett tecken på att konsten måste utvecklas för att förbli relevant?
– Konsten har mycket att bidra med, men den har gömts undan i snobbiga gallerier och irrelevanta museer. Konst är inte bara till för rika samlare i Schweiz, det behöver demokratiseras och det finns redan flera sådana initiativ. Men om du en är svältande trebarnsmor i ett flyktingläger i Syrien så kanske det inte är mer suddig fotokonst som du främst behöver. Det var dessa tankar som gjorde att jag kom fram till att det var viktigare att dela med mig av min kreativa metod och på så sätt hjälpa andra att starta sina egna kreativa resor.
The Great Escapes musiksektion innehåller samarbeten med artister som Moneybrother, Anna Ternheim och Jocke Berg. Modesamarbetet sker med H&M.
– Det är ett designsamarbete som resulterat i en unisexkollektion där vi utgår från mina bilder. Rent estetiskt tar vi avstamp i ett konstnärsliv där man rör sig ganska sömlöst mellan arbete, fritid, finsalonger och rännsten. Varje plagg har flera användningsområden, en ”robe” kan exempelvis vara en strandkaftan, smokingjacka eller klänning. Det är väldigt spännande eftersom H&M tidigare gjort flera samarbeten med fantastiska kreatörer men inte så många konstnärer.”

Purchasing info
Contact
Karin Aringer
Stockholm
Karin Aringer
Specialist Photography, Contemporary Art
+46 (0)702 63 70 57

Customer service
Please contact Customer Support for inquiries regarding transport, payment and other questions.

Sweden
Telephone hours: mon - fri 9 am - 5 pm
+46 8-614 08 00

Finland
Telephone hours: mon - fri 9 am - 1 pm
+358-9-668 91 10

Customer Service
What will the transport cost?

Packaging and insurance

All items sent from Bukowskis are fully insured and carefully inserted in discreet packaging to protect your unique item.

How do I book a transport?

After winning an auction, order your transport on My Pages

When will my item be delivered?

Your order will be prepared within 1-2 days after the transport is paid. You will receive a message by mail, text or phone when your item is on its way. Please note, when making payment via Klarna, that the address for home delivery must be the same as your invoicing address.

Auction closes
3 days 23 hours
Current bid
62 000
S
E
K
6 113
E
U
R
7 200
USD
Estimate
70 000 SEK
Accepted minimum price is met
SEK
Place maximum bid. Your bid must be at least 64 000 SEK. Read more.
Bid history (9 bids)
5
Sep 16 12:14 PM
62 000 SEK
6
A
Sep 16 12:13 PM
60 000 SEK
5
Sep 16 12:13 PM
59 000 SEK
6
Sep 15 8:19 PM
57 000 SEK
5
Sep 14 4:20 PM
55 000 SEK
All times are in CEST