No connection to server
27797

Robert Högfeldt

(Sweden, 1894-1986)
Högfeldt, robert, blandteknik, sign.
Högfeldt, robert, blandteknik, sign.

HÖGFELDT, ROBERT, blandteknik, sign.

"Rundtur", bildstorl 20 x 27.

Något gulnad.

Droit de suite: Yes
Location:
Related content

Gustaf Robert Högfeldt föddes 1894 i Eindhoven, Holland och dog 1986. Han var bildkonstnär och är främst känd som akvarellist. I hans bilder återfinns ofta komiska och sagolika berättelser. Han studerade i Paris, Düsseldorf samt i Stockholm och finns representerad på Nationalmuseum och Moderna Museet i Stockholm.

I Robert Högfeldts bildvärld ter sig allting som en saga. Han är en figurativ konstnär och i hans situationskomiska motiv återfinns barnboksberättelser som Hans och Greta och Prinsessan Snövit. Han målar lustiga motiv av djävulen, (27815, 27823) och porträtterar gärna fauner och troll (28165).

Ett av de mer vägande verken i denna sammanställning är ”Originell trädgårdsvakt” (28151). I denna målning kastar Högfeldt ett ljus över Edens lustgård och kunskapen om gott och ont. Han förenar färg med form och de symboliskt lilaskimrande nyanserna som så ofta står för högmod och arrogans relaterar med motivets innebörd. ”Han målar samvetskval lika mycket som funderingar”, som professor Henrik Cornell uttrycker sig i En Högfeldt Bok (28019).
/F A-L

Purchasing info
Auction closed
If you have a similar object we can help you with an up-to-date valuation. We have the highest final prices in Scandinavia. Contact.
Estimate
600 SEK
The auction is closed.