No connection to server

Vacancies at Bukowskis


Vill du vara med och utforma Bukowskis visuella identitet och tonalitet?

Digital Content Editor
Bukowskis söker efter en Digital content creator, en roll som i korthet innebär att utifrån de behov, föremål och auktioner som är planerade konceptualisera, kurera och marknadsföra objekten på bästa sätt. Vidare innebär jobbet att tolka, styla och arrangera fotograferingar av de auktioner som Bukowskis kontinuerligt erbjuder. Rollen innebär även att planera och posta de organiska inläggen i Bukowskis sociala kanaler utifrån den kommersiella kalender som ligger.
Exempel på arbetsuppgifter
- Utifrån produktflöde och behov skapa digitala kampanjer, såväl till det organiska som till köpta social mediakampanjer liksom banners.

- Skapande av bilder och material som säljer in de föremål/teman/auktioner som marknadsförs för Bukowskis samtliga kanaler (Organic, köpt, PR, katalog etc). Arbetet sträcker sig från idé till praktiskt genomförande och styling under fotografering till retuschövervakning och slutleverans.

- Ansvar för att posta inlägg och stories i sociala medier, i det ingår framställande av bildmaterial, grafik, texter, utifrån marknadsplan och kommersiell kalender.
- Ansvar för att bevaka engagemang och kommentarer i sociala kanaler.- Ansvar över att flödet i de digitala kanalerna känns kurerat och i sin helhet signalerar Bukowskis tonalitet.

- I nära dialog med marknadsteam och ansvariga specialister strategiskt utveckla och utforma Bukowskis visuella kommunikation med inspirerande såväl som affärsdrivande content.


Erfarenhet och Bakgrund
- Stor erfarenhet av att arbeta i Adobesuiten, Photoshop primärt.
- Erfarenhet av att arbeta som stylist eller stylistassistent för inredning.

- Minst 2-5 års erfarenhet av att skapa och publicera content till sociala kanaler för ett premiumvarumärke (med fördel inom mode och inredning).
- Erfarenhet av att skriva engagerande copy på engelska (och svenska).

- En hög grad av kommersiell förståelse för det sociala medielandskapet och vad som bygger konvertering i respektive kanal.

- Meriterande med erfarenhet av att fotografera.
- Meriterande om man tidigare arbetat med rörligt material.

Personliga egenskaper
- Mycket kreativt sinne och en förmåga att konceptualisera på hög kreativ nivå.

- En doer som har förmågan att dra varje projekt från idé till utförande.

- Ett genuint intresse för konst, design och mode.

- En stark varumärkesförståelse generellt med förmågan att tolka Bukowskis tonalitet och varumärke i både bild och text.

- En utvecklad teammentalitet och förmåga att lyssna in.

- Noggrannhet, struktur och med en känsla för detaljer.

Intervjuer sker löpande, ansökan med personligt brev och CV skickas till irina.nirland@bukowskis.com


Bukowskis Västberga söker värderare

Tjänst som föremålsgeneralist

Bukowskis är Nordens ledande auktionshus och har i 150 år erbjudit kvalitetsauktioner till säljare och köpare över hela världen.

Vi söker nu en värderare till inlämningen på Bukowskis i Stockholm. Du är vårt ansikte utåt och kommer att arbeta med att hjälpa våra kunder i inlämningen, på telefon eller via e-mail. I det dagliga arbetet ska Du bedöma, värdera, katalogisera, skriva konditionsrapporter samt märka upp föremål för försäljning på auktion. Arbetet kräver att Du är generalist, som snabbt kan göra vederhäftiga bedömningar om utropspris och kvalitet inom flertalet föremålskategorier.

Har du en Fil kand. inom Konstvetenskap alt. gått på Föremålsantikvariska programmet eller liknande ser vi detta som en merit. Du har erfarenhet som värderare eller erfarenhet från likvärdig verksamhet i minst 3 år eller mer. Som person är Du strukturerad, kommunikativ, driven och social. Du har helhetssyn och service som ledord. Flytande svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav, språkkunskaper utöver detta är meriterande. Du har B-körkort.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst, start enligt överenskommelse. Lördagsarbete samt kvällstid förekommer i denna befattning.

Bukowskis ligger i fina lokaler på Västberga allé 3 i Hägersten. Vi har kollektivavtal med Unionen. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Chef för inlämningen Stockholm, Marielle Johansson, på 08-308 317. Vi går igenom ansökningarna kontinuerligt, skicka in din ansökan snarast, dock senast den 21 maj. Varmt välkommen med din ansökan via e-mail till marielle.johansson@bukowskis.com
Märk ämnesraden med ”Värderare Stockholm”

Inför rekryteringsarbetet har vi gjort ett urval av rekryteringskanaler och undanber oss därför samtal från säljare och rekryteringsföretag.


Bukowskis Malmö söker värderare

Tjänst som föremålsgeneralist


Vi söker nu en värderare till inlämningen på Bukowskis i Malmö. Du är vårt ansikte utåt och kommer att arbeta med att hjälpa våra kunder i inlämningen, på telefon eller via e-mail. I det dagliga arbetet ska Du bedöma, värdera, katalogisera, skriva konditionsrapporter samt märka upp föremål för försäljning på auktion. Arbetet kräver att Du är generalist, som snabbt kan göra vederhäftiga bedömningar om utropspris och kvalitet inom flertalet föremålskategorier.
Har du en Fil kand. inom Konstvetenskap alt. gått på Föremålsantikvariska programmet eller liknande ser vi detta som en merit. Du har erfarenhet som värderare eller erfarenhet från likvärdig verksamhet i minst 3 år eller mer. Som person är Du strukturerad, kommunikativ, driven och social. Du har helhetssyn och service som ledord. Flytande svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav, språkkunskaper utöver detta är meriterande. Du har B-körkort.


Tjänsten är en tillsvidaretjänst, start enligt överenskommelse. Lördagsarbete samt kvällstid förekommer i denna befattning.


Bukowskis ligger i fina lokaler på Carlsgatan 54 i Malmö. Vi har kollektivavtal med Unionen. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Chef för inlämningen Malmö, Maria Granström, på 073-9400809. Vi går igenom ansökningarna kontinuerligt, skicka in din ansökan snarast, dock senast den 31 mars. Varmt välkommen med din ansökan via e-mail till: maria.granstrom@bukowskis.com. Märk ämnesraden med ”Värderare Malmö".


Praktikant på marknads-, pr-, och eventavdelningen

Bukowskis söker praktikant för kommande auktionssäsong. Vi söker nu en person med ett stort intresse för konst- och design med vana att jobba i ett högt tempo. Praktiken ger god inblick i hur auktionsvärlden fungerar.

Exempel på uppgifter
– Hjälpa till med research av föremål till fotograferingar.
– Textkorrektur, översättningar till artiklar online.
– Pressförfrågningar
– Assistera Event-avdelningen i samband med våra utställningar, samarbeten och auktioner
– Ansvara för beställningar och kontakter med leverantörer
– Research av nya leverantörer och ev sponsorer
– Ta in offerter till såväl produktioner inhouse som externa samarbetspartners
– Medverka vid byggandet av utställningar och visningar
– Aktivt delta på auktionerna genom att hantera telefonbud
Önskade kvalifikationer och egenskaper
– Effektivt kunna prioritera arbetsuppgifter.
– Estetisk känsla för miljöskapande.
– Känsla för textskrivning
– Högskolepoäng inom konstvetenskap och/eller marknadskommunikation är meriterande.
– Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
– Prestigelös med social kompetens och god samarbetsförmåga.
– Strukturerad och noggrann

Praktiken är obetald och sker som en del av någon form av utbildning inom marknadskommunikation. Tjänsten är huvudsakligen placerad på vårt huvudkontor i Västberga, Stockholm. Ansök så snart som möjligt då vi intervjuar löpande. Skicka CV samt personligt brev till irina.nirland@bukowskis.com.