Ei yhteyttä palvelimeen

Elsa Ström-Ciacelli

(Ruotsi, 1876-1952)
Elsa Ström-Ciacelli
(Ruotsi, 1876-1952)

Elsa Ström-Ciacelli, oil on canvas, signerad.

Flowers in splendor. Executed 1922. 80 x 70 cm.

God kondition. Rimligt åldersrelaterat slitage.

Näyttelyt

Liljevalchs Konsthall, "Salongen", 1 - 20 April, 1922, cat no. 110.

Muut tiedot

Elsa Ström-Ciacelli studerade på Konstakademien i Stockholm i slutet av 1800-talet.
Därefter följde resor till Paris, Tyskland, England och södra Europa.
1909 gifte hon sig med en italiensk konstnär vid namn Arturo Ricciotto Ciacelli och genom honom kom hon i kontakt med den italienska futurismen som påverkade henne starkt.
Motivvalen är nästan alltid hämtade från hennes resor, men ett och annat stilleben förekommer. Hennes måleri är mjukt och har en vacker linjerytm, ofta i en något dovare färgskala. Hon finns representerad på Moderna Museet, Nationalmuseum, Malmö Museum, Statens Museum for Kunst i Köpenhamn och på Institut Tessin i Paris för att nämna några.

Paret bosatte sig i Stockholm och Elsa Ström-Ciacelli ställde ut i Stockholm 1917, i Köpenhamn 1920, samt på Gummesons Konsthall i Stockholm 1926 och Parissalongen 1930. Arturo och Elsa Ström-Ciacelli ställde också ut tillsammans på Galerie Moderne 1926 och på Svensk-Franska konstgalleriet 1928.

Elsa Ström-Ciacellis konst har nyupptäckts och hyllats på senare år. Ett urval av Elsa Ström-Ciacellis verk ingick i vandringsutställningen "De berömda och de glömda" som producerades av Mjellby Konstmuseum 2006. Utställningen gick på turné och visades bland annat på Norrköpings konstmuseum.
På senare år har det gjorts ett flertal museala insatser för att lyfta fram betydelsefulla kvinnliga konstnärskap från första hälften av 1900-talet. Arbetet har resulterat i att tidigare undanskymda konstnärsskap - och ytterst sällan förekommande konstnärer - som Tora Vega Holmström, Agda Holst, Vera Nilsson, Siri Derkert, Hilma af Klint med flera numera börjat rankas lika högt som sina samtida manliga kollegor. De nämnda kvinnorna är exempel på konstnärer som på grund av dåtidens normer, ofta hamnade i skuggan under den första halvan av 1900-talet.

Ett viktigt projekt för att återupptäcka den kvinnliga konsten, var Moderna Museets satsning "Det Andra Önskemuseet" 2006-2009. Satsningen syftade till att komplettera samlingen med verk av kvinnliga konstnärer, främst från 1900-talets första hälft. Moderna Museet innehar numera bland annat Tora Vega Holmströms verk ”Främlingar”, Agda Holsts verk ”Modellstudie” och Elsa Ström-Ciacellis verk ”Hammarbyleden”.

Bit för bit läggs konstens historia till rätta och det görs även stora utställningar av konstnärer som tidigare försummats, som den nu pågående och hyllade utställningen med Tora Vega Holmström på Thielska Galleriet. Det finns emellertid fortfarande mycket att göra och mer konst från kvinnliga pionjärer att återupptäcka.

Huutokauppa päättyi
Onko sinulla vastaava esine jonka haluat arvioituttaa? Pohjoismaiden korkeimmat loppuhinnat meidän kauttamme myytäessä. Ota meihin yhteyttä.
Lähtöhinta
35 000 SEK
Huutokauppa on päättynyt.
Kuuluu jälleenmyyntikorvauksen piiriin

Lain mukaan ostaja maksaa tästä taideteoksesta taiteilijapalkkion. Enimmäismaksu on 5 %. Mitä korkeampi myyntihinta, sitä pienempi prosenttiosuus. Lisätietoja tästä laista:

Taiteen jälleenmyyntikorvaus Suomen : Kuvasto
Taiteen jälleenmyyntikorvaus Ruotsissa: BUS

Tietoa ostamisesta
Ota yhteyttä
Mollie Engström
Tukholma
Mollie Engström
Avustava asiantuntija
+46 (0)70 748 22 63

Asiakaspalvelu
Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme, mikäli sinulla on kysymyksiä liittyen kuljetukseen, maksuun tai muihin asioihin.

Ruotsi
Puhelin maanantai – perjantai klo 9–13
+46 8-614 08 00

Suomi
Puhelin maanantai - perjantai klo 9–13
+358-9-668 91 10

Asiakaspalvelu