No connection to server

Some notes from a meeting in the Swedish Government on 6-7 December 1988, written by Yassir Arafat and coworkers.

Some notes from a meeting in the Swedish Government on 6-7 December 1988, written by Yassir Arafat and coworkers.

Ca 11,5x13 and 16x12 cm.

Wear.

Provenance

Den svenska regeringen bjöd 1988 in PLO-ledaren Yassir Arafat till överläggningar med fem judiska intellektuella från USA under ledning av advokat Rita Hauser, ordföranden i centret för för fred i Mellanöstern. Avsikten med mötet var att bana väg för att USA skulle engageras i överläggningarna mellan Israel och PLO. Kort före Arafats besök i Sverige hade USA vägrat att bevilja honom visum för att kunna närvara vid ett FN-möte i New York.
15 november 1988 hade Palestina utropats som en oberoende stat av PLO:s exilparlamanet i Algeriet.
Överläggningarna under de båda dagarna avslutades med en presskonferens. Delegationen fick i avvaktan på att presskonferensen skulle börja disponera ett rum som var finansutskottets bibliotek. Dessa anteckningar som nu säljs är en papperslapp som Arafat och hans delegation lämnade efter sig på bordet i biblioteket. Det togs tillvara av en medarbetare på regeringen, som har återberättat historien. Dokumentation och kopior av två tidningsartiklar medföljer.

Auction closed
If you have a similar object we can help you with an up-to-date valuation. We have the highest final prices in Scandinavia. Contact.
Estimate
1 500 SEK
The auction is closed.
Purchasing info